You are here

Κέρδη και διακρίσεις για την Aegean

25/11/2007 15:13
Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τον κλάδο των αερομεταφορών, όπου η τιμή του πετρελαίου φλερτάρει καθημερινά με τα 100 δολάρια το βαρέλι, η Aegean Airlines, συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της. Η εταιρεία ανακοίνωσε προ ημερών σημαντική αύξηση στα κέρδη εννιαμήνου, ενώ πρόσφατα της απονεμήθηκε το βραβείο Palme d' or.

Αναλυτικότερα, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε ?33.4 εκατ., 45% ψηλότερα έναντι του προηγούμενου εννεαμήνου. Σημαντικοί παράγοντες που συνέβαλαν στη βελτίωση της κερδοφορίας ήταν, σύμφωνα με την εταιρεία, η επίτευξη οικονομιών κλίμακας και η μείωση του κόστους διανομής, λόγω των αυξημένων πωλήσεων μέσω διαδικτύου.

Η Aegean Airlines κατέγραψε σημαντική αύξηση 19% στην επιβατική κίνηση, μεταφέροντας πάνω από 4 εκατομμύρια επιβάτες το εννεάμηνο του 2007. Η επιβατική κίνηση στο δίκτυο εσωτερικού αυξήθηκε κατά 12% και ανήλθε σε 2,6 εκ. επιβάτες. Στο δίκτυο εξωτερικού, η εταιρία μετέφερε 1,5 εκ. επιβάτες, παρουσιάζοντας ετήσια αύξηση 34%. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα εννιαμήνου της Aegean Airlines, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Δημήτρης Γερογιάννης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη σημαντική αύξηση των οικονομικών μεγεθών.

Το 2008 θα αποτελέσει σημαντικό έτος της υλοποίησης του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας. Μεταξύ άλλων, αναμένεται να παραληφθούν συνολικά 10 νέα αεροσκάφη της οικογένειας Airbus Α-320. Η παραλαβή των νέων αεροσκαφών αποτελεί στρατηγική κίνηση μείζονος σημασίας, μέσα σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον. «Η τιμή του πετρελαίου πρόσφατα κατέρριψε νέα ιστορικά ρεκόρ. Η επίδραση της ανόδου θα είναι αισθητή το 2008. Συνεπώς, ανάμεσα στους στόχους μας είναι η επιτάχυνση του προγράμματος ανανέωσης του στόλου μας, ώστε να επωφεληθούμε γρηγορότερα από την βελτιωμένη απόδοση κατανάλωσης καυσίμων των νέων αεροσκαφών και της προοπτικής καλύτερης διαχείρισης των εσόδων λόγω των αναβαθμισμένων υπηρεσιών μας», σημείωσε ο κ. Γερογιάννης. Εξάλλου, ο ERA (Σύνδεσμος Ευρωπαϊκών Περιφερειακών Αεροπορικών Εταιρειών) απέδωσε πρόσφατα στην εταιρεία το βραβείο Palme d' or. Το «ERA Palm d'or» επιβραβεύει την συνεχιζόμενη απόδοση και υπεροχή και απονέμεται σε εταιρείες, οι οποίες έχουν διακριθεί με τα βραβεία ERA Airline of the Year για τουλάχιστον 3 συνεχόμενα έτη. Tο βραβείο «Palme d' or» απονέμεται μόνο μία φορά και η νικήτρια εταιρεία το κατέχει για πάντα.