You are here

ΚΕΒΕ: Ετ.Γ.Σ. Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτων Ενοικιάσεως

16/01/2009 13:31
Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009 στο Μέγαρο του ΚΕΒΕ στη Λευκωσία η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτων Ενοικιάσεως (CCRA).

Στη λογοδοσία του ο απερχόμενος Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Γιώργος Μαυροβουνιώτης αναφέρθηκε στα προβλήματα του κλάδου και στις προσπάθειες που έγιναν για επίλυση τους.

Ανέφερε ότι ο Σύνδεσμος εκφράζει έντονη ανησυχία σε τυχόν φιλελευθεροποίηση των αδειών “Z”, γιατί μια τέτοια απόφαση θα επιφέρει μεγάλο πλήγμα σε όλους τους επαγγελματίες του κλάδου. Ήδη ο Σύνδεσμος έχει καταθέσει σχετικό νομοσχέδιο στο Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων καθορίζοντας τη θέση του.

Για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης ο Σύνδεσμος έχει υποβάλει εισηγήσεις προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού. Ο Σύνδεσμος προτείνει τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ και την εξίσωση του με αυτού της ξενοδοχειακής βιομηχανίας.

Έχει προτείνει επίσης την αναστολή της πληρωμής των αδειών κυκλοφορίας των “Z” αυτοκινήτων για τα έτη 2009 και 2010.

Ζητήθηκε επίσης η εξασφάλιση τραπεζικών δανείων με επιδοτημένο ή καθόλου επιτόκιο για αντικατάσταση του στόλου.

Τέλος, ο Σύνδεσμος προτείνει όπως στις περιπτώσεις αυτοκινήτων με μακροχρόνια εκμίσθωση σε εταιρείες δραστηριοποιημένες στην Κύπρο, οι ενοικιάστριες εταιρείες να δικαιούνται επιστροφή του ΦΠΑ από το μίσθωμα του αυτοκινήτου και τη φορολογική αναγνώριση του εξόδου. Αυτό θα αποτελέσει σημαντικό κίνητρο για τις κυπριακές εταιρείες αφού θα προτιμούν να ενοικιάζουν τα οχήματα τους αντί να τα αγοράζουν, με συνεπακόλουθο ο κλάδος των αυτοκινήτων ενοικιάσεως να μην έχει πλήρη εξάρτηση από τον τουρισμό.



Νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου εξελέγη ο κ. Σάββας Σπύρου. Το Διοικητικό Συμβούλιο που εξελέγη καταρτίστηκε σε σώμα ως ακολούθως:


Σάββας Σπύρου Πρόεδρος
Γιώργος Μαυροβουνιώτης Αντιπρόεδρος
Θεράπων Χριστοδούλου Ταμίας
Χρύσης Χρυσάνθου Γραμματέας
Χριστάκης Πέτσας Μέλος
Στάθης Παπαευσταθίου Μέλος
Γιαννάκης Κίτσιος Μέλος
Πανίκος Παπαθανασίου Μέλος
Φοίβος Τσίγκης Μέλος
Κώστας Δημητρίου Μέλος
Χρίστος Χρυσάνθου Μέλος
Παναγιώτης Παναγής Εκτελεστικός Γραμματέας / Λειτουργός ΚΕΒΕ