You are here

ΚΕΒΕ: Εξαιρετικά επιτυχής η τελετή απονομής των βραβείων επιχειρηματικότητας CyEC 2008

26/06/2008 15:50
Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η τελετή βράβευσης των επιτυχόντων στο Διαγωνισμό Eπιχειρηματικότητας CyEC 2008 που έγινε την περασμένη Τρίτη στο Ξενοδοχείο Χίλτον στη Λευκωσία.

Ο Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας που φέτος συμπληρώνει 5 χρόνια ζωής διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Κύπρου με την ενεργή στήριξη της Κυπριακής Τράπεζας Αναπτύξεως, του Υπουργείου Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού και του ΚΕΒΕ. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα διαγωνισμό επιχειρηματικού σχεδίου για τη σύσταση νέων επιχειρήσεων στον τομέα της τεχνολογίας και στοχεύει στην ενθάρρυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας από τους νέους επιστήμονες.

Στη φετινή τελετή βράβευσης οι 200 και πλέον παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν δύο καταξιωμένους συμπατριώτες μας επιχειρηματίες που διαπρέπουν στο εξωτερικό και συγκεκριμένα τον κο Θέο Παφίτη και τον καθηγητή Κυριάκο Αθανασίου. Ο κος Παφίτης παρουσίασε το θέμα “Επιχειρηματικότητα: Πόσο δύσκολη μπορεί να είναι;” ενώ ο καθηγητής Αθανασίου το θέμα: “ Επιχειρηματικότητα και ακαδημαϊκή έρευνα: Από σχέδια στο χαρτί σε προϊόντα που σώζουν ζωές” Εισαγωγική ομιλία έκαμε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου καθηγητής Σταύρος Ζένιος ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κος Αντώνης Πασχαλίδης ο οποίος απένειμε και τα βραβεία.

Τα δεδομένα του Διαγωνισμού παρουσίασε ο καθηγητής Σκεύος Ευριπίδου ο οποίος είναι Συμπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής.

Ο Διαγωνισμός που έχει καταστεί πλέον θεσμός στον τόπο μας προωθώντας έμπρακτα την επιχειρηματικότητα μεταξύ των νέων της Κύπρου, ενισχύεται ακόμα περισσότερο αφού όπως ανακοίνωσε στην τελετή βράβευσης ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, το Υπουργείο έχει ήδη αποφασίσει να αυξήσει την οικονομική ενίσχυση που παρέχει για την πραγματοποίηση του Διαγωνισμού.

Στο χώρο της απονομής των βραβείων υπήρχαν επίσης εκθεσιακά περίπτερα εταιρειών που συμμετείχαν σε προηγούμενους Διαγωνισμούς Επιχειρηματικότητας.

Οι φετινοί βραβευθέντες είναι:

• 1ο Βραβείο: MedSonic
• 2ο Βραβείο: MyTravelPiggy.com
• 3ο Βραβείο: ELG
• Εύφημη μνεία: UroRaman
Nutri-Spec