You are here

ΚΕΒΕ και ΣΕΛΚ ενώνουν δυνάμεις

10/02/2020 12:32

Ενώνουν δυνάμεις το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) και ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) με τη συμμετοχή του ΣΕΛΚ ως επαγγελματικό σώμα στην ομάδα μελών του ΚΕΒΕ.

Η απόφαση του ΣΕΛΚ λήφθηκε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, αποτελώντας τη φυσική εξέλιξη της πολυετούς, πολυσχιδούς και στενής συνεργασίας των δύο φορέων.

Ο ΣΕΛΚ είναι το μοναδικό αναγνωρισμένο από την Κυπριακή Δημοκρατία επαγγελματικό Σώμα λογιστών και επιτελεί σημαντικότατο ρόλο στην οικονομία του τόπου.

«Είμαστε βέβαιοι ότι με την εξέλιξη αυτή ενδυναμώνεται περισσότερο η ήδη αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο οργανισμών, με σκοπό την ενισχυμένη συμβολή στην αειφόρο ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας, την ανταγωνιστικότητα και την ευημερία της χώρας, των επιχειρήσεων και των πολιτών»., δηλώνει ο Πρόεδρος του ΣΕΛΚ, Δημήτρης Βάκης.  

Εξάλλου, ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, Χριστόδουλος E. Αγκαστινιώτης καλωσορίζοντας τον ΣΕΛΚ στην ομάδα των μελών του αναφέρει «Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε στους κόλπους του ΚΕΒΕ το ΣΕΛΚ, τον καταξιωμένο εκπρόσωπο του Λογιστικού/ Ελεγκτικού επαγγέλματος ο οποίος είναι και ο Σύμβουλος της Πολιτείας για φορολογικά θέματα με τον οποίον μας συνδέει μια μακρά ιστορία και κοινές θέσεις για θέματα οικονομίας».

Ο ΣΕΛΚ ιδρύθηκε το 1961 και αποτελεί το μόνο αναγνωρισμένο από το Κράτος επαγγελματικό σώμα λογιστών και ελεγκτών στην Κύπρο, ενώ συμμετέχει ενεργά στο οικονομικό γίγνεσθαι του τόπου. Αποτελεί αρμόδια εποπτική αρχή για τις επαγγελματικές δραστηριότητες των μελών του, συμπεριλαμβανομένης, μεταξύ άλλων, της εποπτείας για το ξέπλυμα παράνομου χρήματος. Τα μέλη του ΣΕΛΚ ανέρχονται περίπου στις 5.000, ενώ οι φοιτητές - απόφοιτοι λογιστές του ξεπερνούν τις 3.500.