You are here

ΚΕΒΕ: Νέες προοπτικές επιχειρηματικής συνεργασίας της Κύπρου με τη Βρετανία

02/07/2008 14:24
• Πάνω από 100 εταιρείες επιδεικνύουν ενδιαφέρον

• Επιτυχές σεμινάριο προβολής της Κύπρου στο Λονδίνο


Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Κύπρο επιδεικνύουν γύρω στις 100 εταιρείες της Βρετανίας.

Η διαπίστωση αυτή έγινε σε σεμινάριο προβολής της Κύπρου που οργάνωσαν από κοινού το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού με το ΚΕΒΕ στο Λονδίνο.

Από πλευράς της Κύπρου στο σεμινάριο έλαβαν μέρος ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνης Πασχαλίδης, ο πρώην Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας του ΚΕΒΕ κ.κ. Βασίλης Ρολόγης και Παναγιώτης Λοϊζίδης αντίστοιχα, καθώς και επιχειρηματίες.

Του σεμιναρίου προβολής της Κύπρου προήδρευσε ο κ. Ρολόγης, ο οποίος χαρακτήρισε τα αποτελέσματα του πολύ ενθαρρυντικά για την Κύπρο. Όπως είπε ο κ. Ρολόγης το ενδιαφέρον Βρετανικών επιχειρήσεων για την Κύπρο είναι μεγάλο και τόνισε τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών.

Στο σεμινάριο που έγινε στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, στην καρδιά της Βρετανικής πρωτεύουσας σε συνεργασία με την εφημερίδα Financial Times μίλησαν ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Πασχαλίδης, ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Ξένων Επενδύσεων κ.κ. Φειδίας Πηλείδης, και Χρίστος Μαυρέλλης και ο πρώτος αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας UNICOM Management Services (Cyprus) Ltd., κ. Robert Thomson.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν εκπρόσωποι πολλών επιχειρήσεων της Βρετανίας, ενώ οι Κύπριοι επιχειρηματίες είχαν την ευκαιρία για κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους Βρετανούς συναδέλφους τους.

Γενική εκτίμηση της κυπριακής αποστολής είναι ότι υπάρχουν μεγάλες προοπτικές για στενότερη συνεργασία με τη Βρετανία σε πολλούς τομείς επιχειρηματικής δράσης.