You are here

ΚΕΒΕ: Προβολή της Κύπρου σαν Επιχειρηματικό Φόρουμ στη Νέα Υόρκη

29/09/2009 09:01
Με την ευκαιρία της επίσημης επίσκεψης του Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με τον Επιχειρηματικό Σύνδεσμο Κύπρου-Αμερικής (που ανήκει στο ΚΕΒΕ), το Υπουργείο Εμπορίου Βιομηχανίας & Τουρισμού καθώς επίσης με το τοπικό Εμπορικό Κέντρο της Κύπρου κατά τις 24 Σεπτεμβρίου 2009 διοργάνωσε Επιχειρηματικό Φόρουμ στη Νέα Υόρκη, προωθώντας τα οφέλη της Κύπρο ως ένα διεθνές εμπορικό και επιχειρηματικό κέντρο.

Στο Φόρουμ της Νέας Υόρκης παρευρέθησε σύσσωμη η επίσημη Κυπριακή αποστολή που συνόδευε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Αμερική καθώς επίσης και ένας μεγάλος αριθμός Κυπρίων και τοπικών επιχειρηματιών και επαγγελματιών. Χαιρετισμό στο Φόρουμ απεύθυναν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, ο Υπουργός Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού κ, Αντώνης Πασχαλήδης , ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λευκωσίας και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΒΕ κ. Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, και ο Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου-Αμερικής, κ. Κρίς Χριστοδούλου.

Κύριοι ομιλητές στη εκδήλωση ήταν οι κ. Μάριος Κλίτου ( Baker Tilly Klitou, Cyprus), κ. Χρίστης Χριστοφόρου (Deloitte ltd, Cyprus), κ. Πανίκος ΤσαΪλής (PWC, Cyprus), κ. Χριστόδουλος Πελαγίας (Law offices of Christodoulos G. Pelaghias), και ο κ. Michael Μαυρίδης (Bingham MacCutchen LLP, New York)

Στο Φόρουμ συζητήθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας Κύπρου και Αμερικής και τονίστηκαν τα οφέλη της Κύπρου ως Διεθνούς Οικονομικού Κέντρου, όπως η σταθερή οικονομία, και η σταθερή πολιτική δομή της Κύπρου.

Τονίστηκε επίσης η ανθεκτικότητα της Κυπριακής οικονομίας, η οποία παρά την διεθνή οικονομική κρίση κατάφερε να πετύχει θετική ανάπτυξη, πέρα από το μέσο όρο ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.