You are here

Τo ΚΕΒΕ στα Βαλκανικά επιμελητήρια για την Οικονομική κρίση

26/03/2010 11:05
Η Προεδρία του ΚΕΒΕ το 2012 θα συμπέσει με την Κυπριακή προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Πραγματοποιήθηκε στο Σαράγιεβο της Βοσνίας η ετήσια συνέλευση των Βαλκανικών επιμελητηρίων στα οποία συμμετέχει ως πλήρες μέλος το ΚΕΒΕ εκ μέρους της Κύπρου.

Τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν την οικονομική κρίση που πλήττει όλες τις Βαλκανικές χώρες και τη δραματική χειροτέρευση των δημοσίων οικονομικών που υπονομεύουν τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των οικονομιών τους.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Μάνθος Μαυρομμάτης αναφέρθηκε στην ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων που θα διορθώσουν τις διαρθρωτικές αδυναμίες των δημοσίων οικονομικών και θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των χωρών τους. Όλοι οι σύνεδροι ανάφεραν ότι θα πρέπει να αποφευχθούν οποιεσδήποτε ρυθμίσεις που ενισχύουν τον προστατευτισμό, διότι μόνο μέσα σε συνθήκες ελεύθερου εμπορίου θα μπορέσουν αυτές οι οικονομίες να επιστρέψουν σε πορεία ανάκαμψης.

Ο Μάνθος Μαυρομμάτης αναφέρθηκε επίσης ότι το 2012 που το ΚΕΒΕ θα αναλάβει την προεδρία των Βαλκανικών Επιμελητηρίων η Κύπρος θα αναλάβει για το β’ εξάμηνο την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η συγκυρία αυτή θα πρέπει να αξιοποιηθεί κατάλληλα, γι’ αυτό και το ΚΕΒΕ θα αναλάβει μια φιλόδοξη πρωτοβουλία για να αναδείξει το ρόλο της Κύπρου ως περιφερειακού κέντρου παροχής υπηρεσιών τόσο σε Βαλκανικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.