You are here

Κινδυνεύουν καθημερινά οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Χρυσελεούσας στον Στρόβολο

18/10/2021 16:41

Περισσότερο από ένα μήνα μετά το άνοιγμα των σχολείων η αυλή του σχολείου είναι γεμάτη με μπάζα και μπιτόνια με πετρέλαιο και βενζίνη και άλλα επικίνδυνα υλικά

Σε εργοτάξιο έχει μετατραπεί τους τελευταίους μήνες το Δημοτικό Σχολείο Χρυσελεούσας στον Στρόβολο, με τα παιδιά να βρίσκονται καθημερινά σε κίνδυνο. Η κατάσταση εδώ και περισσότερο από ένα μήναπου υποδέχτηκε τους μαθητές το σχολείο παραμένει τραγική με το προαύλιο να είναι γεμάτο από μπάζα, σίδερα, εκσκαφείς, μπιτόνια με πετρέλαιο και βενζίνη, βίδες και ξύλα και τα παιδιά μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση σε αυτά.

Το συμβόλαιο που υπογράφτηκε μεταξύ της Σχολικής Εφορείας και του εργολάβου προνοούσε ότι το έργο θα ολοκληρωνόταν πριν την έναρξη των μαθημάτων και γι’ αυτό το λόγο, το πενταμελές του Συνδέσμου Γονέων του σχολείου, ασκούσε πιέσεις από το καλοκαίρι. Ο εργολάβος όχι μόνο δεν τελείωσε εγκαίρως τις εργασίες αλλά φτάσαμε στα μέσα Οκτωβρίου και ακόμα τα υλικά βρίσκονται εντός του σχολείου.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο εργολάβος και ο Πρόεδρος της σχολικής Εφορείας είχαν μεταβεί στο σχολείο και υποσχέθηκαν ότι θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες. Ο εργολάβος, προφασίστηκε ότι υπήρχε βλάβη στα μηχανήματα και τα αντικατέστησε. Όπως είχε αναφέρει, οι εργασίες θα άρχιζαν το συντομότερο, αλλά το μόνο που έκανε ήταν να μετακινήσει τα κάγκελα πιο κοντά στα μπάζα και τον εκσκαφέα που έχει στο σχολείο.

Οι οργανωμένοι γονείς προειδοποιούν με μέτρα καθώς η όλη κατάσταση θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών. Από τα έργα επηρεάστηκε και η ομαλή λειτουργία του προγράμματος των μαθητών που κάνουν το διάλειμμά τους σε μικρές ομάδες ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενο ατύχημα. Το έργο κρίθηκε απαραίτητο για το σχολείο γιατί το μέγεθος των προηγούμενων κάγκελων και οι συχνοί βανδαλισμοί που δεχόταν το Δημοτικό στον Στρόβολο επέβαλλαν να ληφθούν μέτρα.