You are here

ΚΝΕ: Ενώνει δυνάμεις με το παγκόσμιο επιχειρηματικό δίκτυο MACN για καταπολέμηση διαφθοράς στη Ναυτιλιακή Βιομηχανία

04/12/2020 12:35

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο και το Ναυτιλιακό Δίκτυο Κατά Διαφθοράς (Maritime Anti-Corruption Network - MACN), υπέγραψαν στις 16 Νοεμβρίου 2020, Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο προνοεί τη συνεργασία των δυο Οργανισμών προς την εξάλειψη της διαφθοράς στον ναυτιλιακό τομέα και τη διασφάλιση ενός δίκαιου και λειτουργικού ναυτιλιακού επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Το MACN, ιδρύθηκε το 2011 από μια μικρή ομάδα ναυτιλιακών εταιρειών, οι οποίες δεσμεύτηκαν ως προς την καταπολέμηση της διαφθοράς. Το δίκτυο πλέον περιλαμβάνει πάνω από 130 Μέλη παγκοσμίως, αντιπροσωπεύοντας ολόκληρη την αλυσίδα της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Το MACN προωθεί βέλτιστες πρακτικές και τα βέλτιστα πρότυπα υπεύθυνης επαγγελματικής συμπεριφοράς στη ναυτιλιακή βιομηχανία, με στόχο την καταπολέμηση της δωροδοκίας, των πληρωμών διευκόλυνσης και άλλων μορφών διαφθοράς.

Το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, ως ο Σύνδεσμος της Κυπριακής Ναυτιλιακής Βιομηχανίας, νιώθει ιδιαίτερα περήφανο που συγκαταλέγεται πλέον ανάμεσα στους “Εταίρους” του MACN και δεσμεύεται να υποστηρίξει και να προωθήσει το έργο του μεταξύ της Κυπριακής Ναυτιλιακής Βιομηχανίας. Ως “Εταίρος MACN”, στοχεύει να συμμετάσχει ενεργά στις δραστηριότητες του, για να ενισχύσει περαιτέρω την κουλτούρα ακεραιότητας εντός της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας.