You are here

Κορυφαία η SAS στην αύξηση εσόδων στην αγορά του Business Intelligence

25/07/2008 15:39
Η SAS, ηγέτιδα στο χώρο του Business Intelligence και των analytics, ξεπέρασε για μία ακόμα φορά την αγορά του ΒΙ παρουσιάζοντας αύξηση εσόδων στα ΒΙ εργαλεία της τάξης του 16,6% για το 2007. Το συγκεκριμένο ποσοστό αντιπροσωπεύει τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης αγοραστικού μεριδίου ανάμεσα στους 5 κορυφαίους ΒΙ προμηθευτές, σύμφωνα με την πρόσφατη μελέτη της IDC με θέμα: “Worldwide Business Intelligence Tools 2007 Vendor Shares: Query, Reporting, and Analysis, and Advanced Analytics Markets Stable in the Face of Economic Turmoil”. Για 11η συνεχή χρονιά, η SAS διατηρεί την πρώτη θέση, από πλευράς μεριδίου, στην παγκόσμια αγορά των προμηθευτών εξελιγμένου λογισμικού analytics.

Πιο συγκεκριμένα, με πωλήσεις $439,8 εκατ. στον τομέα του εξελιγμένου λογισμικού analytics το 2007, η SAS οδηγεί την αγορά με μερίδιο 31,9% - υπερδιπλάσιο του πλησιέστερου ανταγωνιστή – παρουσιάζοντας ανάπτυξη της τάξης του 15,2% σε σχέση με το 2006. Οι λύσεις analytics της SAS περιλαμβάνουν περιγραφικά και προγνωστικά εργαλεία ανάλυσης καθώς και λύσεις βελτιστοποίησης. Τον προηγούμενο χρόνο, ο τομέας των εξελιγμένων analytics στην αγορά των ΒΙ εργαλείων, γνώρισε μεγαλύτερη ανάπτυξη από τον τομέα αναζήτησης, αναφορών και ανάλυσης – απόδειξη του ότι η αξία που παρέχουν τα analytics στο χώρο της επιχειρηματικής ευφυΐας για τη δημιουργία κρίσιμου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος έχει πλέον αναγνωριστεί.

Η πρόσφατη αυτή ανάπτυξη φανερώνει και την αυξανόμενη ανάγκη για λογισμικό που να παρέχει ταχύτερη πρόσβαση σε ευρύτερο φάσμα πληροφοριών. “Tα εργαλεία BI διεισδύουν πλέον σε μια μαζική αγορά”, επισημαίνει ο Dan Vesset, Program Vice President για Business Analytics Research της IDC και μεταξύ των συγγραφέων της σχετικής μελέτης. “Πρόκειται για μια εισαγωγή στον επόμενο αγοραστικό κύκλο που θα οδηγήσει στη διεισδυτική επιχειρηματική ευφυΐα.”

“Με ιστορικό 32 ετών στην παροχή αποδεδειγμένων αποτελεσμάτων, αλλά και με δεδομένη την ικανότητα καινοτομίας, η SAS γίνεται ολοένα και περισσότερο η πρώτη εταιρεία στην οποία απευθύνονται οι πελάτες για να επιλύσουν τα επιχειρηματικά τους προβλήματα” τονίζει ο Jim Davis, Senior Vice President και Chief Marketing Officer της SAS. “Οι πελάτες μας αντιμετωπίζουν όχι μόνο σα μια εταιρεία λογισμικού με απαράμιλλες δυνατότητες και τεχνογνωσία στο χώρο των analytics, αλλά περισσότερο σαν στρατηγικό συνεργάτη που θα τους βοηθήσει να επιταχύνουν την αποδοτικότητά τους.”

Οι μελέτες που αναδεικνύουν τη SAS ως ηγέτιδα εταιρεία στην αγορά του Business Intelligence διαδέχονται η μία την άλλη, Έτσι, μια ακόμα πρόσφατη μελέτη της IDC κατατάσσει τη SAS ως την κορυφαία εταιρεία στην αγορά της επιχειρηματικής ευφυΐας, της οικονομικής απόδοσης και της διαχείρισης στρατηγικής στο Χονγκ Κονγκ με μερίδιο 27% για το 2007.

Η λύση Enterprise Intelligence Platform της SAS παρέχει ένα ενοποιημένο περιβάλλον για προγνωστικά analytics και περιγραφική μοντελοποίηση που περιλαμβάνει data & text mining, πρόγνωση, βελτιστοποίηση, προσομοίωση και πειραματικό σχεδιασμό, παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα στην επιχειρηματική ευφυΐα να ανοίξει τον κόσμο των SAS analytics σε όλες τις κατηγορίες χρηστών έτσι ώστε να μπορούν να λαμβάνουν ταχύτερες και πιο αξιόπιστες αποφάσεις. Η πλατφόρμα της SAS ουσιαστικά ενοποιεί τα ξεχωριστά τεχνολογικά τμήματα που συναντώνται στις υπάρχουσες ΙΤ υποδομές σε ένα ενοποιημένο σύστημα. Διευκολύνει τη ροή των πληροφοριών που υπάρχουν στα επιχειρησιακά τμήματα, σε διάφορες υπολογιστικές πλατφόρμες και εξειδικευμένα εργαλεία, προσθέτοντας αξία στους οργανισμούς.

Η SAS προσφέρει επίσης στοχευμένες επιχειρηματικές λύσεις που υποστηρίζουν την επιχειρηματική, την πελατειακή, την οικονομική ευφυΐα, την ευφυΐα στην εφοδιαστική αλυσίδα και όχι μόνο. Επιπρόσθετα, η εταιρεία διαθέτει ολοκληρωμένες λύσεις για διάφορες κάθετες αγορές όπως οι οικονομικές υπηρεσίες, η υγεία, οι βιοεπιστήμες, η λιανική, η βιομηχανία, κ.ά.


Σχετικά με την SAS

Η SAS είναι η ηγέτιδα εταιρεία στην αγορά λογισμικού και υπηρεσιών business intelligence. Οι λύσεις SAS χρησιμοποιούνται σε 40.000 sites - στα οποία συμπεριλαμβάνονται 96 από τις 100 κορυφαίας εταιρίες του FORTUNE Global 500®- για τη διαχείριση και απόκτηση γνώσεων μέσα από έναν τεράστιο όγκο δεδομένων, με αποτέλεσμα: ταχύτερες και ακριβέστερες επιχειρησιακές αποφάσεις, πιο κερδοφόρες σχέσεις με τους πελάτες και τους προμηθευτές τους, συμμόρφωση με τους κυβερνητικούς κανόνες, καινοτόμες εξελίξεις και καλύτερα προϊόντα. Μόνο η SAS προσφέρει κορυφαία ενσωμάτωση δεδομένων, αποθήκευση πληροφοριών, προηγμένη ανάλυση και παραδοσιακές εφαρμογές business intelligence μέσα από μια αναλυτική πλατφόρμα επιχειρηματικής ευφυΐας (enterprise intelligence platform). Από το 1976, η SAS παρέχει στους πελάτες της σε όλο τον κόσμο “The Power to Know”. (www.sas.com)