You are here

KOT: Εκδήλωση παρουσίασης του Ερευνητικού Έργου «Δημιουργία Εθνικού Παρατηρητηρίου Τουρισμού στην Κύπρο»

15/09/2008 15:01
Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, o Αναπτυξιακός Οργανισμός ΤΑΛΩΣ, η ΕΤΑΜ ΑΕ, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού και ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου, διοργανώνουν το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008 και ώρα 09:00, στην αίθουσα Cultural Center του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, νέο κτίριο, 1ος όροφος, εκδήλωση παρουσίασης του Ερευνητικού Έργου «Δημιουργία Εθνικού Παρατηρητηρίου Τουρισμού στην Κύπρο» που συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας στα πλαίσια του Προγράμματος «Θεματικές Δράσεις» της «Δέσμης Προγραμμάτων για Έρευνα και Τεχνολογική Ανάπτυξη 2006».

Το έργο ερευνά τη σκοπιμότητα δημιουργίας ενός Εθνικού Τουριστικού Παρατηρητηρίου σε συνάρτηση με τις τρέχουσες και μελλοντικές συνθήκες της τουριστικής προσφοράς και ζήτησης και την ευρωπαϊκή και διεθνή εμπειρία από αντίστοιχους θεσμούς επιστημονικής παρατήρησης. Στο πλαίσιό του εκπονήθηκαν μελέτες περίπτωσης παρατηρητηρίων από τον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο καθώς και έρευνα των αναγκών όσων εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στην τουριστική δραστηριότητα. Επίσης, μελετήθηκε το μοντέλο διαχείρισης και λειτουργίας ενός Εθνικού Παρατηρητηρίου Τουρισμού και εκπονείται το Σχέδιο Δράσης του.

Στην εκδήλωση θα παρουσιασθούν, μεταξύ άλλων, τα Παρατηρητήρια Τουρισμού της Ένωσης Επιμελητηρίων της περιφέρειας Εμίλια Ρομάνα στην Ιταλία και του Μαρόκου καθώς και το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων Ελλάδας. Θα ακολουθήσει δεξίωση.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Το πρόγραμμα και περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες www.euc.ac.cy και www.acte.com.cy. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ. 22713045 και 22454333.