You are here

KPMG: Μελέτη για μείωση της γραφειοκρατίας

07/12/2009 14:57
Ανακοίνωση της KPMG Ltd

Μελέτη με λεπτομερείς προτάσεις για τη μείωση του διοικητικού φόρτου προς όφελος των κυπριακών επιχειρήσεων θα υποβάλει στην κυβέρνηση η KPMG Ltd Κύπρου, κατόπιν υπογραφής σχετικής σύμβασης με το υπουργείο Οικονομικών. Η υπογραφή της σύμβασης, μετά από ανοικτή διαδικασία προσφορών, ανοίγει το δρόμο για την εντατικοποίηση των προσπαθειών των Κυπριακών Αρχών να προωθήσουν τον κοινοτικό στόχο της βελτίωσης του ρυθμιστικού πλαισίου, περιορίζοντας δραστικά το κόστος επιβάρυνσης για τις επιχειρήσεις.

Με βάση το ευρύτερο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για βελτίωση του ρυθμιστικού πλαισίου και μείωση του συνεπαγόμενου κόστους για τις επιχειρήσεις, η Κύπρος ανέλαβε δέσμευση μαζί με τους κοινοτικούς της εταίρους να μειώσει το διοικητικό φόρτο που πηγάζει μέσα από νομοθεσίες. Η περιστολή του διοικητικού φόρτου θα διευκολύνει τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν πόρους σε παραγωγικές δραστηριότητες, οδηγώντας σε βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Το έργο έχει πολυδιάστατο χαρακτήρα, εμπλέκοντας πολλούς τομείς στους οποίους η KPMG διαθέτει εξειδίκευση, μέσω των υπηρεσιών που παρέχονται από τη διεύθυνση συμβουλευτικών υπηρεσιών. Η εταιρεία διαθέτει διεθνώς ευρύτατη εμπειρία σε θέματα αναδιοργάνωσης οργανισμών και μείωσης του κόστους ως αποτέλεσμα των αυξανόμενων αναγκών του πελατολογίου της για υπηρεσίες βελτίωσης της απόδοσης, σε παγκόσμια κλίμακα. Οι ανάγκες αυτές έχουν προσδώσει σημαντική ώθηση σε έργα βελτίωσης της απόδοσης και της περιστολής του κόστους, για ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών μεγεθών.

Μέσα από την τακτική επικοινωνία με τους εταιρικούς της πελάτες, η KPMG διαπιστώνει σε καθημερινή βάση το σοβαρότατο κόστος που επωμίζονται οι κυπριακές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της συμμόρφωσης τους με τις υποχρεώσεις πληροφόρησης. Πρόκειται για τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη νομοθεσία η οποία απαιτεί από τις επιχειρήσεις να τηρούν αρχεία δεδομένων και να παρέχουν πληροφορίες σε Αρχές του δημόσιου τομέα, στον ιδιωτικό τομέα καθώς και στους πολίτες.

Με βάση τη σύμβαση η κυβέρνηση θα λάβει από την KPMG δέσμη εισηγήσεων των οποίων η υλοποίηση θα επιτρέψει την ικανοποίηση του εθνικού στόχου που έχει τεθεί, για μείωση κατά 20% του διοικητικού φόρτου στην εθνική νομοθεσία μέχρι το 2012. Η βελτίωση του ρυθμιστικού πλαισίου εντάσσεται στις βασικές αρχές της Στρατηγικής της Λισαβόνας, η οποία αποσκοπεί στο να μετατρέψει την ευρωπαϊκή οικονομία στην πιο ανταγωνιστική διεθνώς.