You are here

Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο: Δυναμική παρουσία στη Διεθνή Έκθεση Ποσειδώνια 2018

08/06/2018 10:50

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, ως ο επαγγελματικός σύνδεσμος της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας στη Κύπρο, συμμετείχε για ακόμη μια φορά μαζί με μεγάλο αριθμό Εταιριών-Μέλων του, στη Διεθνή Ναυτιλιακή έκθεση “Ποσειδώνια”, που πραγματοποιήθηκε στις 4 - 8 Ιουνίου 2018 στην Αθήνα. Στο Κυπριακό Περίπτερο, του οποίου την οργάνωση, κατασκευή και συντονισμό έχει το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, πέραν από το Υφυπουργείο και το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο συμμετείχε και ο Κυπριακός Οργανισμός Προσέλκυσης Επενδύσεων.

Η έκθεση “Ποσειδώνια” αποτελεί μια από τις σημαντικότερες διεθνείς ναυτιλιακές εκθέσεις την οποία επισκέπτονται πολλά ανώτερα και ανώτατα στελέχη πλοιοκτητριών, πλοιοδιαχειριστριών και άλλων ναυτιλιακά συναφή εταιριών από όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η φετινή διοργάνωση, συγκέντρωσε περισσότερες από 1.850 εταιρείες, ενώ οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 22.000.

Το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο παρευρέθηκε επίσης σε δεξίωση που παράθεσε με μεγάλη επιτυχία η Υφυπουργός Ναυτιλίας, κ. Νατάσα Πηλείδου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας στις 5 Ιουνίου στα πλαίσια της έκθεσης.

Στόχος της ενεργούς παρουσίας του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου στην έκθεση “Ποσειδώνια 2018”, πέραν από το να προσφέρει την ευκαιρία προβολής στις Εταιρείες-Μελη του, είναι η δυναμική προώθηση της Κύπρου ως κορυφαίο Νηολόγιο και Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρo.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους αξιωματούχους οι οποίοι επισκέφτηκαν το περίπτερο της Κύπρου ήταν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Αλέξης Τσίπρας, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας της Ελλάδας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα, κ. Κυριάκος Α. Κενεβέζος.