You are here

Lanitis Golf: Συμφώνησε με Ελληνική για χρηματοδότηση

21/01/2021 11:53

Οι εργασίες για κατασκευή γηπέδων γκολφ καθυστερούν λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με τη Lanitis Golf που συμφώνησε τον Σεπτέμβριο του 2020 με την Ελληνική Τράπεζα για χρηματοδότηση του έργου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τον Σεπτέμβριο του 2020 η εταιρεία συμφώνησε με την Ελληνική Τράπεζα για τη χρηματοδότηση των έργων υποδομής του έργου.

 «Λόγω της πανδημίας, τα χρονοδιαγράμματα για τις εργασίες που ακολουθούν των αδειών οικοδομής (π.χ. έναρξη έργων υποδομής, γηπέδων γκολφ, κέντρου ευεξίας και ομορφιάς κλπ) μετατίθενται χρονικά αναλόγως», σημειώνεται.

Πρόθεση της εταιρείας είναι η ενημέρωση του επενδυτικού κοινού οποτεδήποτε υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις ως προς την πρόοδο του έργου», σημειώνεται.

Tο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά από το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα που αναφέρεται στο πληροφοριακό έγγραφο εισαγωγής της εταιρείας, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι η εταιρεία το 2014 είχε υποβάλει στην πολεοδομική αρχή αναθεωρημένα σχέδια για το master plan του έργου για την εξασφάλιση πολεοδομικής άδειας με ουσιαστικές τροποποιήσεις για την ανάπτυξη που εγκρίθηκε εντός του 2012, όπως αναφέρεται και στο επιχειρηματικό πλάνο.

Σημειώνεται ότι τον Μάρτιο του 2017 εκδόθηκαν οι τροποποιημένες πολεοδομικές άδειες για τη δημιουργία γηπέδου γκολφ και το διαχωρισμό αναπτύξεως 501 οικοπέδων για οικιστική ανάπτυξη καθώς επίσης και για τις εγκαταστάσεις του γηπέδου γκολφ (clubhouse, κτίριο συντήρησης και βιολογικό σταθμό) αυξάνοντας το συνολικό εμβαδόν από 100 χιλ. σε 150 χιλ. τετραγωνικά μέτρα.

Επίσης, τον Ιούλιο του 2019 η εταιρεία εξασφάλισε την άδεια οικοδομής για το διαχωρισμό των οικοπέδων και την κατασκευή του γηπέδου γκολφ και του clubhouse.

Της Γεωργίας Χαννή