You are here

Marfin : Εξαγορά της ρωσικής τράπεζας Rosprombank

20/12/2007 13:26
Η Marfin Popular Bank (MPB) ανακοινώνει την εξαγορά της ΟΟΟ Rossisysky Promyishlenny Bank (Rosprombank). H Marfin Popular Bank, συμφώνησε την εξαγορά ποσοστού ελέγχου (50,04%), της OAO RPB- Holding στη οποία ανήκουν η ρωσική τράπεζα καθώς και η θυγατρική της OOO RPB – Leasing, έναντι 83 εκατ ευρώ.

Η Rosprombank είναι ταχύτατα αναπτυσσόμενη τράπεζα στη Ρωσία, με σημαντική δραστηριότητα στην χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και δίκτυο καταστημάτων που καλύπτει τις μεγάλες πόλεις της χώρας, στις οποίες περιλαμβάνονται η Μόσχα, η Αγία Πετρούπολη και οι γύρω περιοχές. Διαθέτει 30 καταστήματα και απασχολεί 485 άτομα.

Σύμφωνα με τις ανέλεγκτες λογιστικές καταστάσεις του εννεαμήνου που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2007, το σύνολο του ενεργητικού της Rosprombank είναι 387 εκατ δολ., οι χορηγήσεις 235 εκατ δολ. και οι καταθέσεις 215 εκατ δολ. Τα κέρδη μετά από φόρους για το οικονομικό έτος που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2007 αναμένεται να είναι περίπου 17 εκατ δολ. Η εξαγορά εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2008, στη διάρκεια του οποίου αναμένεται να εκδοθούν οι εγκρίσεις των εποπτικών αρχών στην Κύπρο και στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Marfin Popular Bank Ανδρέας Βγενόπουλος, έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

«Η επέκταση της Τράπεζας στην ρωσική αγορά είναι ένα ακόμα βήμα στην ταχύτατη ανάπτυξη των διεθνών δραστηριοτήτων μας. Η τεχνογνωσία και η επάρκεια κεφαλαίων της Marfin Popular Bank με την υποστήριξη των τοπικών συνεργατών μας που έχουν βαθιά γνώση της ρωσικής αγοράς, θα επιταχύνουν την ανάπτυξη της Rosprombank, τόσο στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων όσο και ιδιωτών. Πιστεύουμε ότι η επέκταση των δραστηριοτήτων του Ομίλου στην Νοτιοανατολική Ευρώπη καθώς και οι συνέργιες που δρομολογούνται θα δημιουργήσουν σημαντικές υπεραξίες για τους μετόχους μας».