You are here

Marketway: Διεθνές Συνέδριο Κατασκευής Αγωγών Μεταφοράς Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου

16/06/2009 17:39
Η Κύπρος φιλοξενεί κορυφαίες προσωπικότητες

Το κορυφαίο στον τομέα της μεταφοράς πετρελαιοειδών και φυσικού αερίου συνέδριο «Pipe Tech World Summit» φιλοξενεί φέτος η Κύπρος. Το συνέδριο, το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα (Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009), για χρόνια συγκεντρώνει κορυφαίες προσωπικότητες απ’ όλο τον κόσμο. Σκοπός του συνεδρίου είναι η ανταλλαγή γνώσεων και τεχνογνωσίας σε θέματα όπως η κατασκευή και συντήρηση αγωγών μεταφοράς πετρελαιοειδών και φυσικού αερίου.

Στο συνέδριο παρουσιάζονται σύγχρονες καινοτομίες και τεχνικές προκλήσεις στην κατασκευή και συντήρηση υπέργειων και υποθαλάσσιων αγωγών. Παράλληλα παρατίθενται και ως παραδείγματα οι εμπειρίες εταιριών που ανέλαβαν το σχεδιασμό και υλοποίηση μεγάλων έργων όπως ο Υπερσαχάριος Σωληναγωγός Φυσικού Αερίου (Trans Saharan Pipeline), ο αγωγός Καυκάσου – Ελλάδας – Ιταλίας (IGI Poseidon project) και ο πετρελαιαγωγός Μπακού – Τυφλίδα – Τσευχάν (BTC pipeline). Την έναρξη του συνεδρίου προσφώνησε ο Υπουργός Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνης Πασχαλίδης.

Το θετικό επενδυτικό περιβάλλον της Κύπρου αποτέλεσε την κύρια αιτία για την επιλογή της χώρα μας για τη φιλοξενία του συνεδρίου. Όπως ανέφερε ο κ. Σωτήρης Σωτηρίου, Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων, «Το άριστο επενδυτικό κλίμα που συναντούν οι ξένοι επενδυτές στην Κύπρο, μας βρίσκει στην ευχάριστη θέση να δεχόμαστε ολοένα και περισσότερες επενδύσεις και όχι μόνο στον τομέα της μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου. Το Διεθνές Συνέδριο Pipe Tech, αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα της δουλειάς που επιτελείται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, η οποία δίνει το έναυσμα στους υφιστάμενους επενδυτές να προτείνουν τη χώρα μας για μελλοντικές επενδύσεις».