You are here

Maserati GranTurismo: Η νέα δημιουργία του οίκου Pininfarina

24/06/2008 15:09
Η νέα Maserati GranTurismo, η νέα δημιουργία του οίκου Pininfarina, έκανε το ντεμπούτο της στον εκθεσιακό χώρο της Mototrend στη Λευκωσία τη Δευτέρα 23 Ιουνίου παρουσία του Αξιότιμου Πρέσβη της Ιταλίας κ. Luigi Napolitano.

Πρόκειται για ένα κουπέ διάταξης "2+2" με μυώδη εμφάνιση αλλά με ιταλική αισθητική και στυλ. Η εταιρεία υπόσχεται ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, μολονότι είναι ένα αυθεντικό Gran Turismo, είναι ιδανικό και για καθημερινή χρήση.

Οι άνθρωποι της Maserati πρόσεξαν ιδιαίτερα εκτός από την οδική συμπεριφορά και τους χώρους της καμπίνας επιβατών, να φιλοξενεί άνετα τέσσερις ενήλικες.

Τα υλικά κατασκευής χαρακτηρίζονται από την υψηλή ποιότητα και την άνεση που προσφέρουν στους επιβάτες. Στο εσωτερικό, την παράσταση κλέβει η ποιότητα κατασκευής που είναι η καλύτερη μεταξύ των μοντέλων της φίρμας. Η θέση οδήγησης και το τιμόνι ρυθμίζονται δημιουργώντας έτσι τις ιδανικές συνθήκες οδήγησης για τον οδηγό. Οι χώροι είναι κάτι παραπάνω από επαρκείς για τέσσερις επιβάτες με τις αποσκευές τους.

Κινητήρας

Το ατμοσφαιρικό V8 μηχανικό σύνολο των 4,2 λίτρων αποδίδει 405 ίππους και σε συνδυασμό με την κατανομή βάρους 49% εμπρός και 51% πίσω, υπόσχεται μια μοναδική οδηγική εμπειρία.

Το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων μπορεί να ρυθμιστεί ανάλογα με το οδηγικό στυλ του εκάστοτε οδηγού (adaptive control system).

Για την ιστορία

Η παράδοση των GranTurismo μοντέλων της Maserati ξεκινά από το 1947 ύστερα από την απαίτηση των οπαδών της μάρκας. Η Α6, που ήταν η πρώτη Maserati αυτής της κατηγορίας παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης το 1947 και είχε σχεδιαστεί από τον Pininfarina.

Το συγκεκριμένο μοντέλο αγαπήθηκε γρήγορα από το κοινό, λόγω της εκλεπτυσμένης του σχεδίασης και των τεχνολογικών καινοτομιών που εσωκλείονταν στην εξέλιξη του κινητήρα.