You are here

ΜΑΖΙ: Μαθαίνουμε και καταπολεμούμε το Ηλεκτρονικό Έγκλημα

07/02/2023 14:04

Το Τμήμα Διοίκησης της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων, σε συνεργασία με το Τμήμα Εισδοχής Φοιτητών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, διοργανώνει για πέμπτη χρονιά την ημερίδα: «ΜΑΖΙ: Μαθαίνουμε και καταπολεμούμε το ηλεκτρονικό έγκλημα» η οποία απευθύνεται σε γονείς και παιδιά ηλικίας 11-16 ετών και στοχεύει στην αντιμετώπιση των κινδύνων των κοινωνικών δικτύων.

Η Ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου και της Επιτρόπου Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού και εμπίπτει στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφάλειας Διαδικτύου 2023.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Kεντρικό Kτήριο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στις 11 Φεβρουαρίου μεταξύ 09:00 – 14:00.

Σκοπός της είναι, μέσα από εργαστήρια με πραγματικά σενάρια, οι μαθητές και οι γονείς ΜΑΖΙ να εκπαιδευτούν ούτως ώστε να αναγνωρίζουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο και να τους αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά. Η καινοτομία της ημερίδας έγκειται στο γεγονός ότι ΜΑΖΙ παιδιά και γονείς θα αναπτύξουν σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ τους, οι οποίες θα τους βοηθήσουν να ανταπεξέλθουν σε αυτό το σύγχρονο φαινόμενο.

Τα εργαστήρια θα διεξαχθούν από φοιτητές του κλάδου Διοικητικής Πληροφοριακών Συστημάτων (MIS) υπό την καθοδήγηση της Δρ Δέσπως Κτωρίδου, Καθηγήτριας και Επικεφαλής του τμήματος Διοίκησης.

Το πρόγραμμα της Ημερίδας βρίσκεται αναρτημένο στη σελίδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Για περισσότερες πληροφορίες:

κ. Νικόλας Αντάρτης

Τ: 22841994 | Ε: [email protected].