You are here

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και το φετινό Μεσογειακό Συμπόσιο της ΚΟΓΕΕ, για τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα

20/11/2019 09:17

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά συμπεράσματα, ολοκληρώθηκε το δεύτερο Μεσογειακό Συμπόσιο (2nd BPW MEDITERRANEAN SYMPOSIUM 2019 NICOSIA, CYPRUS) που διοργάνωσε η Κυπριακή Ομοσπονδία Γυναικών Επιχειρηματιών  Επαγγελματιών ΚΟΓΕΕ  (BPW Cyprus) , στις 16 Νοεμβρίου 2019 στη Λευκωσία.

Το Μεσογειακό Συμπόσιο, το οποίο εξελίσσεται σε θεσμό, διοργανώθηκε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναικείας Επιχειρηματικότητας και φέτος ξεπέρασε κάθε προσδοκία, προσελκύοντας το ενδιαφέρον σημαντικών προσωπικοτήτων από ξένες χώρες, μεγάλη μερίδα του γυναικείου επιχειρηματικού κόσμου, εκπροσώπους της BPW από Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Λίβανο, Αίγυπτο, Ισραήλ και Μάλτα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν οι τρόποι αντιμετώπισης κοινών προκλήσεων, η ανάδειξη μεθόδων ενίσχυσης και ενδυνάμωσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας κι εργασίας, η προώθηση της εκπαίδευσης κι επαγγελματικής ανέλιξης, η ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων, η πρόσβαση σε οικονομική επένδυση, το branding και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  

Στη διάρκεια του Συμποσίου της BPW Cyprus, αντηλλάγησαν εμπειρίες και καλές πρακτικές, άνοιξαν δρόμοι για μελλοντικές συνεργασίες και δόθηκε μία μοναδική ευκαιρία για αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνει η παρουσία της BPW σε πάνω από 90 χώρες.

Το “BPW Mediterranean Symposium” αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στη δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου στήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας στις χώρες της Μεσογείου και η BPW Cyprus δηλώνει ιδιαίτερα περήφανη για τη δική της αυτή πρωτοβουλία.

“Για την ΚΟΓΕΕ, (BPW Cyprus)”, σύμφωνα με την πρόεδρο της, κα Μαίρη Παπαδοπούλου, “απώτερος στόχος είναι η δημιουργία προϋποθέσεων ενός πολιτισμού όπου η ισότητα θα έχει ενταχθεί σε όλες τις πολιτικές και δράσεις. Και πάνω από όλα η δημιουργία ενός πολιτισμού Ειρήνης”.

Το Συνέδριο χαιρέτισαν και τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, η Επίτροπος Ισότητας, κ. Ιωσηφίνα Αντωνίου, ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ, κ. Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, εκπρόσωπος της ΟΕΒ, βουλευτές, η περιφερειακή γραμματέας της BPW Europe, κα Κικούλα Κότσαπα και άλλες προσωπικότητες του τόπου.

Η BPW Cyprus, ευχαρίστησε επισήμους, συμμετέχοντες, εκλεκτούς καλεσμένους και φίλους της ομοσπονδίας, στη διάρκεια επίσημου δείπνου «Gala Dinner», το οποίο πραγματοποιήθηκε, υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη. Τον χαιρετισμό του Προέδρου Αναστασιάδη, απηύθυνε η Υπουργός Μεταφορών κι Έργων, κα Βασιλική Αναστασιάδου.