You are here

Μεγάλες προοπτικές για Κύπριους επιχειρηματίες από έργα υποδομής 10 δις στη Συρία

12/12/2008 14:28
Για παραπέρα ενίσχυση της επιχειρηματικής συνεργασίας της Κύπρου με τη Συρία θα εργασθούν το ΚΕΒΕ και ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου Συρίας ενθαρρύνοντας Κύπριους επιχειρηματίες να επιδείξουν επενδυτικό ενδιαφέρον σε μεγαλεπήβολο αναπτυξιακό πρόγραμμα της γειτονικής χώρας.

Το θέμα της συνεργασίας Κύπρου Συρίας συζητήθηκε σε συνάντηση της ηγεσίας του ΚΕΒΕ με αντιπροσωπεία του Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων της Συρίας, η οποία εκτελεί επίσκεψη στην Κύπρο.

Από πλευράς ΚΕΒΕ επανατονίστηκε το έντονο ενδιαφέρον της Κύπρου να αναπτύξει και να διευρύνει ακόμη περισσότερο τις εμπορικές της σχέσεις και τη γενικότερη οικονομική της συνεργασία με τις γειτονικές χώρες περιλαμβανομένης και της Συρίας και να λειτουργήσει ως γέφυρα για τη συνεργασία των επιχειρήσεων των χωρών αυτών με την Ευρωπαϊκή κοινότητα.

Η Συριακή αντιπροσωπεία πληροφόρησε το Κυπριακό Επιμελητήριο για τα έργα που προγραμματίζονται στη χώρα και το ενδιαφέρον για προσέλκυση επενδύσεων σε αυτά από Κύπριους επιχειρηματίες. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε μεγαλεπήβολο πρόγραμμα έργων υποδομής συνολικού κόστους δέκα δισεκατομμυρίων δολαρίων που προγραμματίζεται και περιλαμβάνει κατασκευαστικά και αναπτυξιακά έργα στους τομείς της ενέργειας και της υδατικής ανάπτυξης, αυτοκινητόδρομους και περιβαλλοντικά έργα για τα οποία η Συρία επιθυμεί συμμετοχή Κυπρίων επιχειρηματιών.

Συμφωνήθηκε η συνεχής ανταλλαγή πληροφόρησης και η συστηματική ενημέρωση και καθοδήγηση των επιχειρηματιών για αξιοποίηση των μεγάλων προοπτικών που διανοίγονται για ευρύτερη συνεργασία Κύπρου-Συρίας.