You are here

Μεγάλη επιτυχία το διήμερο σεμινάριο για οικογενειακές επιχειρήσεις

08/12/2022 09:55

Εξαιρετικό, «Έμαθα τι σημασία του να Ακούω» ήταν κάποια από τα σχόλια όσων παρακολούθησαν το σεμινάριο Ζωτικής Σημασίας που οργάνωσε η Be.e Philosophy στο Aelia Wellness Spa με τίτλο “A HOLISTIC Approach to Culture and Governance of Family Businesses for driving continuous success (Legacy)” που κάλυπτε όλα τα θέματα στα οποία μια οικογενειακή επιχείρηση πρέπει να δώσει σημασία για διαχρονική επιτυχία. Το σεμινάριο αυτό διεξήχθη στις 1 και 2 Νοεμβρίου και συμμετείχαν 17 στελέχη από έντεκα διαφορετικές εταιρείες από όλο το  φάσμα της επιχειρηματικότητας όπως  Παραγωγούς, Λιανεμπόρους, εργοληπτικές εταιρείες αλλά και προμηθευτές κατασκευαστικών υλικών. Από τις εταιρείες αυτές συμμετείχαν  οι ιδιοκτήτες και οι διάδοχοι των εταιρειών αυτών αλλά και στελέχη τους. Στόχος ήταν να ετοιμάσει τις οικογενειακές επιχειρήσεις, μικρές  και μεγάλες, που βρίσκονται στη 2η η 3η γενιά σε θέματα σχέσεων, επικοινωνίας, ηγεσίας αλλά και στην βάση ορθής Διακυβέρνησης όπως Διοικητικό Συμβούλιο και Διαδικασία Διαδοχής. Έδωσε αρκετά εφόδια για να ξεκινήσουν να προβαίνουν στα αναγκαία βήματα που χρειάζονται για μια υγιή και μακροχρόνια πορεία.

Εισηγητές του διήμερου σεμιναρίου ήταν ο Elie Wakil, Δημήτρης Λουκαΐδης και Μάριος Λουκαΐδης με μια ομαδική πρακτική πείρα 120 χρόνων σε πολυδιάστατους τομείς αλλά και εταιρείες τόσο στη Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Το σεμινάριο βαθμολογήθηκε από τους συμμετέχοντες με 4.6/5.0 και άλλα σχόλια που γράφτηκαν στα έντυπα αξιολόγησης ήταν (αυτούσια όπως γράφτηκαν):

  • Thank you all so much! Everything was really helpful and interesting
  • Great job by all – well done!
  • Thank you for an excellent break from our busy routines. Your positive vibes and complimentary attributes within the presenters is what makes all 3 of you a great combination!

Τέλος, η Βe.e Philosophy όσο και οι συμμετέχοντες θα ήθελαν να ευχαριστήσουν την ΑΝΑΔ που είδε θετικά την προσπάθεια αυτή και ενέκρινε το σεμινάριο στην κατηγορία Ζωτικής Σημασίας διευκολύνοντας έτσι σημαντικό αριθμό εταιρειών να συμμετέχουν. Το σεμινάριο θα επαναληφθεί το πρώτο εξάμηνο του 2023.