You are here

Μεγάλη βραδιά στο Προεδρικό προς τιμήν των ξένων επενδυτών

09/09/2021 13:10
  • Με κάθε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η 9η τελετή απονομής των Invest Cyprus International Investment Awards στο Προεδρικό Μέγαρο
  • Νικητές των φετινών βραβείων αναδείχθηκαν οι εταιρείες: PLUS500, ENESEL LIMITED, ESYBRAIN LTD, EXNESS, PARIMATCH TECH και NEXTERS, καθώς και ο επιχειρηματίας Teddy Sagi.

Τις ξένες εταιρείες που πίστεψαν στις αναπτυξιακές προοπτικές της Κύπρου, επενδύοντας στη χώρα μας και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της οικονομίας, βράβευσε ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus), στο πλαίσιο της 9ης τελετής απονομής των Invest Cyprus International Investment Awards.

Τα βραβεία του Invest Cyprus – που επέστρεψαν μετά από διακοπή ενός χρόνου λόγω της πανδημίας - τελούσαν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη. Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, 8 Σεπτεμβρίου 2021, στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, στην παρουσία ξένων επενδυτών, του επιχειρηματικού κόσμου και σύσσωμης της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας του τόπου.

Νικητές των φετινών βραβείων αναδείχθηκαν οι εταιρείες: PLUS500, ENESEL LIMITED, ESYBRAIN LTD, EXNESS, PARIMATCH TECH και NEXTERS, καθώς και ο επιχειρηματίας Teddy Sagi.

Σε χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, στάθηκε στη μεγάλη σημασία των βραβείων τα οποία αποτελούν, όπως δήλωσε, μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να εκφράσει η Κυπριακή Δημοκρατία την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη της προς τους ξένους επιχειρηματίες που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυπριακή οικονομία, επενδύοντας στη χώρα μας. Ο Πρόεδρος έκανε ειδική μνεία στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο Invest Cyprus και στις εντατικές προσπάθειες που καταβάλλει για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού και ως ανταγωνιστικού επιχειρηματικού κέντρου στο εξωτερικό. Αναφέρθηκε, παράλληλα, στις τελευταίες μεταρρυθμίσεις που υλοποιήθηκαν από πλευράς Κυβέρνησης για βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στη χώρα, καθώς και στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης προς αυτή την κατεύθυνση. Όπως εξήγησε, η Κυβέρνηση θα ανακοινώσει τους επόμενους μήνες ένα νέο καθεστώς κινήτρων για προσέλκυση εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, το οποίο θα διευκολύνει την εγκατάσταση και πρόσληψη εργαζομένων, ενώ θα προσφέρει φορολογικά κίνητρα και ταχείες διαδικασίες αδειοδότησης.

Εκ μέρους του Invest Cyprus, την εκδήλωση χαιρέτησε ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού, Γιώργος Καμπανέλας ο οποίος αναφέρθηκε στα τεράστια οφέλη που αποφέρει για την κυπριακή οικονομία η προσέλκυση ξένων επενδύσεων και διεθνών επιχειρήσεων που επιλέγουν να εγκατασταθούν στη χώρα μας. Περιγράφοντας την πρόοδο που σημειώθηκε, ακόμη και κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, ο κ. Καμπανέλλας ανέδειξε την συμβολή του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων στις προσπάθειες για περιορισμό της οικονομικής ύφεσης, για επιστροφή στην ανάπτυξη και για τη δημιουργία συνθηκών μακροχρόνιας ευημερίας. Επιπρόσθετα, ο κ. Καμπανέλλας, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε έναν εκ των βασικών πυλώνων της Στρατηγικής του Οργανισμού, που τέθηκε σε εφαρμογή το 2019, και αφορά τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Invest Cyprus προκειμένου να καταστεί η Κύπρος ελκυστικός προορισμός για διεθνείς εταιρείες τεχνολογίας.

Εκ μέρους της PwC Κύπρου, που παρουσίασε τα Invest Cyprus International Investment Awards, απηύθυνε χαιρετισμό ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας, Ευγένιος Χρ. Ευγενίου. Όπως ανέφερε, η PwC Κύπρου στηρίζει την προσπάθεια του Invest Cyprus, σε μια δύσκολη χρονική στιγμή για τη χώρα μας, αμέσως μετά την κορύφωση της οικονομικής κρίσης. «Ως χώρα θα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, έχοντας κατά νου ότι οι επενδύσεις πρέπει να αποτελούν βασικό συστατικό της στρατηγικής μας που θα διαμορφώσει το μέλλον. Πιστεύουμε ότι για να επιτευχθεί ένα επιτυχές αποτέλεσμα, η συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είναι απαραίτητη προϋπόθεση».

Τα βραβεία διοργάνωσαν, το περιοδικό Gold και ο Invest Cyprus, και παρουσίασε η PwC Κύπρου. Χρυσός Χορηγός η Εurobank Cyprus. Powered by ECOMMBX. Χορηγός Επικοινωνίας ο Άλφα Κύπρου.