You are here

Μεγαλώνει η Ocean Tankers

11/11/2007 15:19
Μέχρι το τέλος του 2008, η εταιρεία Ocean Tankers Public Company Limited θα έχει υπερδιπλασιάσει τον υφιστάμενο στόλο της. Η αύξηση του στόλου πραγματοποιείται με σχετικά γοργούς ρυθμούς, αφού πριν εισαχθεί στο ΧΑΚ, η εταιρεία είχε στο στόλο της μόλις τρία πλοία.

Μιλώντας στο «Φ», ο Αντιπρόεδρος και Γραμματέας της Ocean Tankers, Γιώργος Ιωαννίδης, σημείωσε ότι με την αύξηση του στόλου της εταιρείας, δημιουργείται μια γερή βάση για το μέλλον. Όπως ανέφερε, αυτή τη στιγμή, η εταιρεία διαθέτει ένα στόλο από έξι πλοία. Ταυτόχρονα, έχει ήδη ανακοινωθεί ότι έχει συμφωνηθεί η αγορά άλλων οκτώ δεξαμενοπλοίων. Από αυτά, τα πέντε θα παραδοθούν στην εταιρεία εντός του χρόνου και τα υπόλοιπα τρία την περίοδο Μαρτίου - Απριλίου 2008. Την ίδια στιγμή, υπάρχει συμφωνία για αγορά άλλων δυο δεξαμενοπλοίων, τα οποία είναι υπό κατασκευή στην Κορέα και αναμένεται να παραληφθούν την περίοδο Σεπτεμβρίου - Νοεμβρίου 2008.

Όπως προκύπτει, μέχρι το τέλος του 2008, η εταιρεία θα έχει στο στόλο της 16 πλοία. Θα έχει, δηλαδή, πενταπλασιάσει το στόλο της, από την περίοδο πριν της εισαγωγής της στο ΧΑΚ. Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη, η εξέλιξη αυτή θα συμβάλει στην αύξηση των εισοδημάτων και την κερδοφορία της εταιρείας. Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι το καθαρό κέρδος για το 2008, εκτιμάται ότι θα φτάσει στα 20 εκατ. δολάρια. Το συνολικό κόστος του στόλου των οκτώ υπερσύνχρονων δεξαμενόπλοιων διπλού τοιχώματος, χωριτηκότητας από 15,500 μέχρι 20,000 τόνους, ανέρχεται στα $231.5 εκατομμύρια δολάρια. Η εξόφληση του ποσού αυτού, θα γίνει με τραπεζικό δανεισμό από την ΑΒΝ AMRO Bank και με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας (right issue). Ήδη, το Δ.Σ. της εταιρείας αποφάσισε όπως προχωρήσει με έκδοση Δικαιωμάτων Προτίμησης τα οποία θα προσφερθούν δωρεάν (nil-paid rights) στους υφιστάμενους μετόχους. Από την άσκηση των Δικαιωμάτων Προτίμησης αναμένεται να αντληθούν έως και 50 εκατ. δολάρια, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση της εξαγοράς 8 πρόσθετων δεξαμενόπλοιων.