You are here

Το Moebius Software επίσημος χορηγός του 1ου Cyprus Legal Conference

12/09/2019 15:50

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, το πρώτο Cyprus Legal Conference στο ξενοδοχείο Hilton Park, στη Λευκωσία, με επίσημο Χορηγό τη Moebius Software Ltd. Το Συνέδριο είχε ως κύριο στόχο να ενημερώσει το ακροατήριο του για θέματα που αφορούν το μέλλον των Δικηγορικών Γραφείων στην Κύπρο, ενώ παράλληλα- με τη βοήθεια και την παρουσίαση του Moebius - κατάφερε να αναδείξει και τη σημασία του εκσυγχρονισμού και της ψηφιοποίησης των διαδικασιών τους, μέσα από χειροπιαστά παραδείγματα.

Στο Συνέδριο έλαβαν μέρος πληθώρα διοικητικών στελεχών, αλλά και εκπρόσωποι  δικηγορικών γραφείων, , κυβερνητικοί φορείς, καθώς και δικηγορικοί σύμβουλοι από διεθνείς και τοπικούς οργανισμούς, αλλά και ευρωπαϊκούς φορείς. 

Πέραν από τις προβλέψεις για το μέλλον των δικηγορικών γραφείων στην Κύπρο, στο μικροσκόπιο του συνεδρίου τέθηκαν θέματα που αφορούσαν την τεχνολογία αλλά και τα οφέλη της εξέλιξης του κλάδου, με γνώμονα τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών αλλά και της οργάνωσης δεδομένων. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συζητήθηκε εκτενώς η σημασία των εργαλείων που επιτρέπουν στα δικηγορικά γραφεία αλλά και γενικότερα στους επαγγελματίες του τομέα να διαχειρίζονται τα έγγραφα τους αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να προστατευτούν από πιθανές υποκλοπές.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, η Senior Business Consultant του Moebius, Claire Philpott,  παρουσίασε πρακτικές λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά ο δικηγορικός κλάδος.

Σε δηλώσεις της η κα Philpott ανέφερε: «Είμαστε πολύ περήφανοι που είμαστε Χορηγοί του πρώτου Cyprus Legal Conference και που έχουμε συμμετάσχει σε αυτό, παρουσιάζοντας χρήσιμες πληροφορίες και λύσεις σε μερικές από τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του τομέα. Η τεχνολογία γίνεται όλο και πιο αναγκαία για την εξάσκηση της δικηγορίας. Μέσω της πλατφόρμας του Moebius, ο χρήστης μπορεί πλέον να συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται σχετικά με υποθέσεις, όπως στοιχεία ενδιαφερόμενων μερών, στοιχεία αντισυμβαλλομένων, αναλυτικό πρόγραμμα δικαστικών εμφανίσεων, αρχεία εγγράφων, τιμολόγια και αναλυτικό πρόγραμμα εξόδων. Μπορεί επίσης να ελέγξει ανά πάσα στιγμή την κατάσταση των υποθέσεων που εκκρεμούν, να προσθέσει συναντήσεις και να διαχειριστεί τις εμφανίσεις του στο δικαστήριο έχοντας παράλληλα άμεση πρόσβαση σε όλα τα αρχεία της υπόθεσης, ακόμη και αν ο χρήστης είναι εκτός γραφείου αφού πλέον μπορεί να έχει πρόσβαση από το κινητό ή το tablet του (iOS & Android)».

Όπως εξήγησε η κα Philpott, «το γεγονός ότι όλη η επεξεργασία δεδομένων και εγγράφων μπορεί να γίνει σε ένα λογισμικό βελτιστοποιεί τη συλλογή δεδομένων, ελαχιστοποιεί τα σφάλματα και παράλληλα δίνει τη δυνατότητα παραγωγής εξατομικευμένων εκθέσεων. Άλλο ένα πλεονέκτημα, είναι η ασφάλεια δεδομένων που προσφέρει το λογισμικό, επιτρέποντας ή περιορίζοντας την πρόσβαση των χρηστών σε δεδομένα η έγγραφα ανάλογα με τον ρόλο του κάθε χρήστη. Όλα αυτά προσφέρουν εξοικονόμηση χρόνου και πόρων, αλλά και αύξηση της αξιοπιστίας, της ασφάλειας και της παραγωγικότητας ενός γραφείου».