You are here

Μπορεί η Κύπρος να μετατραπεί σε ένα διεθνές κέντρο έρευνας και καινοτομίας στο χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνης και Επιστήμης Δεδομένων;

23/09/2022 12:01

Η τεχνολογική κοινότητα EcoXCyprus διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση και ανοικτή συζήτηση με τίτλο: Μπορεί η Κύπρος να μετατραπεί σε ένα διεθνές κέντρο έρευνας και καινοτομίας στο χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνης και Επιστήμης Δεδομένων;

Στην εκδήλωση που θα γίνει το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022 στις 5-7μμ μέσω zoom έχουν καλεστεί άτομα του τοπικού και διεθνές οικοσυστήματος με στόχο να συζητήσουμε με τους παρευρισκόμενους τις προκλήσεις, τις ευκαιρίες και το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης και Επιστήμης Δεδομένων σε τοπικό επίπεδο και διεθνές επίπεδο.

Οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης αλλάζουν την ζωή μας καθημερινά. Οι κυβερνητικές πολιτικές, ο ερευνητικός ακαδημαικός κόσμος και οι επιχειρήσεις οφείλουν να δουλέψουν μαζί για ένα καλύτερο κόσμο. Το οικοσύστημα έρευνας, καινοτομίας και τεχνολογίας αναπτύσσεται τα τελευταία πέντε χρόνια στην Κύπρο. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, η Κύπρος συγκαταλέγεται μεταξύ των ισχυρών καινοτόμων χωρών στην Ευρώπη και στην πρώτη δεκάδα του Ευρωπαικού Πίνακα Αποτελέσματων στην Καινοτομία για το 2022 (European Innovation Scoreboard).

Ανάμεσα στους καλεσμένους μας έχουμε:

  • την Ξένια Μισκουρίδου, Λέκτορας Στατιστικής και Μηχανικής Μάθησης στο Imperial College του Λονδίνου. Η Ξένια πρόσφατα μπήκε στην λίστα του Forbes 30Under30 Ευρώπης στην κατηγορία επιστημόνων.

  • την Jahna Otterbacher, Αναπληρωτή Καθηγήτρια στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ηγείται του Κυπριακού Κέντρου Αλγοριθμικής Διαφάνειας (CyCAT), το οποίο διεξάγει διεπιστημονική έρευνα εστιασμένη στην προώθηση τεχνικών και εκπαιδευτικών λύσεων για την προώθηση της αλγοριθμικής διαφάνειας και αλφαβητισμού.

  • τον Χρίστο Χριστοδούλου, Διευθυντη προγράμματος βιομηχανίας στο Κυπριακό Ινστιτούτο και υπεύθυνο της κοινότητας PyData Cyprus.

  • τον Δρ. Παναγιώτη Φιλίμη, Διευθυντή και Ιδρυτή της CyRIC και του εκκολαπτήριου επιχειρήσεων Gravity. H CyRIC έχει συμβάλει καθοριστικά στην υποστήριξη του τοπικού οικοσυστήματος παρέχοντας υπηρεσίες έρευνας, καινοτομίας, μεταφοράς τεχνολογίας, επενδύσεων και χρηματοδότησης σε πολλές νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις. 

  • τον Jorge Sebastiao, ειδικό με πολυετή πείρα σε θέματα AI, Κυβερνοασφάλειας και Blockchain. Είναι ιδρυτης της παγκόσμιας τεχνολογικής κοινότητας EcoX, η οποία διοργανώνει εκδηλώσεις δικτύωσης σε Ντουμπάι, Λονδίνο, Αφρική, Αμερική και Ασία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο καλεσμένος μας Ιωσήφ Καρής από τον Κυπριακό Οργανισμό Τυποποίησης (CYS), θα μοιραστεί πληροφορίες σχετικά με τα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα για την τεχνητή νοημοσύνη.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από την CyRIC, Gravity Incubator, PyData Cyprus, τον Κυπριακό Σύνδεσμο Πληροφορικής (Cyprus Computer Society) και το Startups364. Η συζήτηση θα γίνει στα αγγλικά.

Για να παρακολουθήσετε και να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να κάνετε εγγραφή μέσω Zoom στο https://bit.ly/EcoxCyprus13.

Για ενημερώσεις και νέα γύρω από την εκδηλώση στο #EcoXCyprus.