You are here

NEDECO Electronics Ltd: Γνωριμία από κοντά με τα έξυπνα σπίτια

19/04/2021 12:47
  • Η τεχνολογία Smart Home της NEDECO Electronics Ltd διαθέσιμη στο κατάστημα της Greenology Engineering

Πρωτοπορώντας στην παροχή έξυπνων τεχνολογικών λύσεων, η NEDECO Electronics Ltd εισήγαγε στην Κύπρο, σε συνεργασία με την Cockpit Σλοβενίας, ένα καινοτόμο ασύρματο σύστημα αυτοματισμού για σπίτια και γραφεία, προτείνοντας έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, πιο έξυπνο και λειτουργικό.

Το καινοτόμο ασύρματο σύστημα αυτοματισμού σπιτιού Cockpit προσφέρει στους χρήστες του τη δυνατότητα να ελέγχουν μέσω του smartphone ή του tablet τους, απ’ όπου και να βρίσκονται, όλες τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές μέσα στο σπίτι τους, όπως τον οικιακό φωτισμό, τον θερμοσίφωνα, τα ηλεκτρικά blinds, τις ηλεκτρικές γκαραζόπορτες, τις κλιματιστικές μονάδες, αισθητήρες κίνησης και φωτισμού, θερμοστάτες εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες ενός σύγχρονου σπιτιού.

Για παράδειγμα, οι ιδιοκτήτες ενός έξυπνου σπιτιού, μπορούν, μεταξύ άλλων, να ενεργοποιήσουν τον θερμοσίφωνά τους από το γραφείο για να έχουν ζεστό νερό με την επιστροφή τους στο σπίτι, να ποτίσουν τον κήπο τους ενώ απουσιάζουν σε διακοπές και να απενεργοποιήσουν τον φωτισμό ή τη συσκευή σιδερώματος που έχουν αφήσει σε λειτουργία. Το Cockpit ρυθμίζει αυτόματα το οικιακό περιβάλλον, σύμφωνα με τις προκαθορισμένες οδηγίες που θα του δώσουν οι ιδιοκτήτες του σπιτιού, ενώ μπορεί να προβαίνει σε καταμέτρηση της ενέργειας που καταναλώνει κάθε συνδεδεμένη συσκευή, συμβάλλοντας έτσι στην εξοικονόμηση χρόνου, πόρων και ενέργειας.

Το κοινό μπορεί να δει από κοντά πώς λειτουργεί το καινοτόμο σύστημα αυτοματισμού σπιτιού Cockpit στο κατάστημα της Greenology Engineering Ltd στον Στρόβολο, στη λεωφόρο Ανδρέα Αβρααμίδη 82Α, καθώς και να ενημερωθεί για τα πλεονεκτήματα  του συστήματος.

Το Cockpit χρησιμοποιεί ασύρματη τεχνολογία Z - Wave Plus που θεωρείται η κορυφαία σε τέτοια συστήματα, με πολλά πλεονεκτήματα έναντι άλλων τεχνολογιών. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά ενσύρματα συστήματα αυτοματισμού, μπορεί να εγκατασταθεί σε νέα αλλά και υφιστάμενα σπίτια και γραφεία, χωρίς να χρειάζεται ειδική καλωδίωση ή άλλες πρόνοιες, κάτι που το καθιστά πιο οικονομικό.

«Όλοι μας θα θέλαμε να είχαμε έστω μερικά λεπτά περισσότερα μέσα στη μέρα μας, για να προλάβουμε να ασχοληθούμε με το αγαπημένο μας χόμπι ή να κάνουμε κάτι που μας γεμίζει. Η τεχνολογία Smart Home μπορεί να μας βοηθήσει να αυτοματοποιήσουμε και να απλοποιήσουμε την καθημερινότητά μας και να κερδίσουμε αυτά τα πολύτιμα λεπτά, καθώς και να μειώσουμε τα λειτουργικά έξοδα του σπιτιού μας», ανέδειξε ο Σύμβουλος Τεχνολογικών Λύσεων της NEDECO Electronics Ltd, Πέτρος Καλλένος.

Η NEDECO Electronics Ltd αποτελεί πρωτοπόρο εταιρεία στον τομέα παροχής έξυπνων τεχνολογικών λύσεων και αξιόπιστο πάροχο εξοπλισμού δικτύων και τηλεπικοινωνιών για δημόσιους οργανισμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις στην Κύπρο. Ως ο μοναδικός εξουσιοδοτημένος εισαγωγέας και μεταπωλητής των τηλεπικοινωνιακών κέντρων της γαλλικής εταιρείας-κολοσσού Alcatel-Lucent Enterprise στην Κύπρο, συνεργάζεται, μεταξύ άλλων, με την Αστυνομία Κύπρου, την Εθνική Φρουρά, την KPMG Cyprus, τη Unicars, τα Αρτοποιεία Ζορπάς, τη CYTA, την Epic και με πολλές άλλες μικρομεσαίες και μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις.