You are here

Νέες «πράσινες» διακρίσεις για τη Cyta

02/12/2022 14:30
  • Εξασφάλισε τέσσερα βραβεία στον Διαγωνισμό CY GPP AWARDS 2022

Η Cyta διακρίθηκε με βραβείο «Ολοκληρωμένης Πολιτικής Πράσινων Συμβάσεων/Προμηθειών», στον Διαγωνισμό CY GPP AWARDS 2022 (Green Public Procurement - Πράσινων Δημόσιων Συμβάσεων). Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, στα γραφεία της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, παρουσία του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή, του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας κ. Κωνσταντίνου Ηροδότου και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων, η Cyta εξασφάλισε τρία ακόμα βραβεία στις επί μέρους «Κατηγορίες Αγορών» και συγκεκριμένα στις κατηγορίες «Οχήματα», «Ελαστικά» και «Κλιματιστικά».

Ο θεσμός των βραβείων CY GPP AWARDS καθιερώθηκε από το Τμήμα Περιβάλλοντος και διεξάγεται σε συνεργασία με το Ενεργειακό Γραφείο Κύπρου και την ΟΕΒ. Στόχος τους είναι η αναγνώριση των Οργανισμών που διακρίνονται για την ετήσια δημοσίευση Πράσινων Δημόσιων Συμβάσεων ή/και για συγκεκριμένες δραστηριότητες που σχετίζονται με την προώθηση των Πράσινων Αγορών, την εφαρμογή τους, τα συστηματικά μέτρα για εισαγωγή οικολογικών κριτηρίων στις δημόσιες /ιδιωτικές αγορές και άλλα.

Για τη Cyta, τα βραβεία αποτελούν το επιστέγασμα μιας μακροχρόνιας προσπάθειας, αφού από το 2008 εφαρμόζει σχέδιο δράσης για Πράσινες Αγορές. Κυρίως, υπογραμμίζουν τη δέσμευση του Οργανισμού για παροχή προϊόντων και υπηρεσιών που συνεισφέρουν στην αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη και στην ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος.