You are here

Νέο δίκτυο διαδρομών στη Λευκωσία από Cyprus Public Transport

29/11/2021 19:56

Ένα νέο δίκτυο διαδρομών θα έχουν σύντομα την ευκαιρία να απολαμβάνουν οι κάτοικοι της Λευκωσίας, καθώς το πολυαναμενόμενο μεγάλο έργο της Cyprus Public Transport, σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, έχει ήδη δρομολογηθεί.

Σε δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι από τις 29 Ιανουαρίου 2022, τα λεωφορεία θα κινούνται σε σημεία στα οποία πριν δεν υπήρχε πρόσβαση και θα συνδέουν περισσότερες περιοχές της πόλης μεταξύ τους. Στόχος της υλοποίησης αυτού του πλάνου είναι οι επιβάτες να φτάνουν στον προορισμό τους άνετα, βολικά και σε λιγότερο χρόνο.
 
Μειωμένος χρόνος αναμονής στη στάση και παραμονής μέσα στο λεωφορείο, μηδενικός χαμένος χρόνος, μηδενικό άγχος είναι το σχέδιο και για να επιτευχθεί αυτό, το επιβατικό κοινό θα έχει στη διάθεσή του 6 διαφορετικούς κόμβους, δηλαδή Πλατεία Σολωμού, το Μακάρειο Στάδιο, ο Στρόβολος, το Γενικό Νοσοκομείο, ο Σταθμός Ταμασού και ο Σταθμός Αλάμπρας θα περιλαμβάνονται στους κόμβους του νέου δικτύου και χάρη στη σύνδεσή τους, οι επιβάτες θα διευκολύνονται έχοντας περισσότερες επιλογές διαδρομών.
 
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, το  νέο ευρωπαϊκών προδιαγραφών δίκτυο θα ενταχθεί, ασφαλώς, στην πρωτοποριακή εφαρμογή Pame App. Όσοι επιλέγουν τη Cyprus Public Transport για τις μετακινήσεις τους, θα μπορούν μέσω του Pame App να προγραμματίσουν και τις νέες διαδρομές πριν ξεκινήσουν, αλλά και να έχουν πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο στην ώρα άφιξης του λεωφορείου που χρησιμοποιούν.
 
Ακόμα περισσότερες υπηρεσίες βρίσκονται καθ’ οδόν, με την επόμενη να είναι η σύνδεση WiFi με δίκτυο 5G σε όλα τα λεωφορεία και τους σταθμούς της εταιρείας, αναφέρεται.