You are here

Nέο ρεκόρ κίνησης επιβατών στους Διεθνείς Αερολιμένες της Κύπρου

13/01/2009 14:28
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, η Hermes Airports Ltd ανακοινώνει την κατάκτηση ενός νέου ρεκόρ κίνησης επιβατών στους δύο Διεθνείς Αερολιμένες της Κύπρου. Σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις, συνολικά στη διάρκεια του 2008 περισσότεροι από 7,238,000 επιβάτες διακινήθηκαν μέσω των Διεθνών Αερολιμένων της χώρας μας, γεγονός που καταδεικνύει σε σχέση με το 2007 μια αύξηση της τάξης του 3,26% ενώ καταρρίπτει και το προηγούμενο ρεκόρ που είχε καταγραφεί πέρυσι με 7,009,803 επιβάτες. Περίπου 5,5 εκατομμύρια επιβάτες διακινήθηκαν μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου της Λάρνακας κατά το 2008, αριθμός που καταδεικνύει μια αύξηση της τάξης του 4% σε σχέση με το 2007. Αύξηση της επιβατικής κίνησης καταγράφηκε και στον Διεθνή Αερολιμένα της Πάφου αφού με βάση τις ενδείξεις, περίπου 1,760,000 επιβάτες χρησιμοποίησαν στην διάρκεια του 2008 τον δεύτερο Διεθνή Αερολιμένα της Κύπρου.

Μόνο το Δεκέμβριο του 2008, τα δύο αεροδρόμια εξυπηρέτησαν πέραν των 320,000 επιβατών οι οποίοι ταξίδεψαν από και προς την Κύπρο στο πλαίσιο της Χριστουγεννιάτικης περιόδου. Η μεγαλύτερη κίνηση ωστόσο, καταγράφηκε το μήνα Αύγουστο όταν περισσότεροι απο 1,020,000 επιβάτες χρησιμοποίησαν τα δύο διεθνή αεροδρόμια της χώρας μας.

Σε δηλώσεις του, ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Hermes Airports Ltd, Αδάμος Ασπρής ανέφερε: «Είμαστε ευτυχείς για το νέο ρεκόρ κίνησης επιβατών που έχει καταγραφεί στα αεροδρόμια της χώρας μας για το 2008. Η χρονιά που πέρασε σηματοδότησε την απαρχή μιας νεάς περιόδου για τις αερομεταφορές της Κύπρου καθώς τέθηκε σε λειτουργία το νέο υπερσύχρονο Αεροδρομίου της Πάφου. Αν και το 2009 βρίσκει «τραυματισμένη» την παγκόσμια οικονομία με αντίκτυπο σχεδόν σε όλους τους τομείς της, στα αεροδρόμια της Κύπρου υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με ένα ενθαρρυντικό και αισιόδοξο μήνυμα, που δεν είναι άλλο από τη λειτουργία του νέου υπερσύγχρονου Διεθνούς Αεροδρομίου Λάρνακας το Νοέμβριου του 2009. Είμαστε πεπεισμένοι ότι παρά την πιθανή συνέχιση της ύφεσης στην παγκόσμια οικονομία, εμείς θα έχουμε ένα επιτυχημένο ξεκίνημα με τη λειτουργία του νέου μας αερολιμένα».

Με τη λειτουργία και των δύο νέων Διεθνών Αεροδρομίων, η Hermes Airports στοχεύει στην παροχή υψηλότερου επιπέδου υπηρεσιών για τους ταξιδιώτες από και προς την Κύπρο αλλά και στην ενδυνάμωση της οικονομίας της χώρας μας, ειδικότερα της τουριστικής βιομηχανίας.