You are here

Νέο SEAT IBIZA SPORTCOUPE: Το σπορ 3-Θυρο ΙΒΙΖΑ με το χαρακτήρα coupé

04/09/2008 15:04
Χωρίς αμφιβολία, η άφιξη του νέου SEAT Ibiza SportCoupe ανεβάζει σημαντικά τον πήχη στη κατηγορία των “sportive” σουπερμίνι. Συνδυάζοντας την προχωρημένη σχεδιαστική αντίληψη με μοναδικά ποιοτικά προσόντα, το SportCoupe προσφέρεται σε μια ολοκληρωμένη σειρά που περιλαμβάνει 3 βενζινοκινητήρες 1.2 (70BHP), 1.4 (85BHP), 1.6 (105BHP) και δύο πετρελαιοκινητήρες άμεσου ψεκασμού 1.4( 80BHP) και 1.9 (105BHP). Επιπρόσθετα, η συμπερίληψη του αυτόματου κιβώτιου επτά σχέσεων DSG από τη SEAT αποτελεί μια καινοτομία, παρέχοντας στη σειρά του νέου Ibiza πρωτόγνωρα για τη κατηγορία επίπεδα άνεσης και απόλαυσης στην οδήγηση.

Με το Ibiza SportCoupe, η SEAT αξιοποίησε στο έπακρο τη φιλοσοφία της σ’ ότι αφορά τη σπορ οδήγηση. Η καινούργια πλατφόρμα του VW γκρουπ φαίνεται να ταιριάζει απόλυτα με τα δυναμικά χαρακτηριστικά του 3-Θυρου SportCoupe. Με μήκος μόλις 4,034 μέτρα και ύψος 1,428 μέτρα, το συμπαγές άκαμπτο πλαίσιο διατηρεί το γνωστό χαρακτήρα της σειράς, προσφέροντας όμως ακόμη μεγαλύτερη ευκινησία και άνεση, τόσο κατά την διακίνηση στη πόλη, όσο και στον αυτοκινητόδρομο.

Ο σχεδιασμός, η ποιότητα κατασκευής και η λεπτομέρεια στο φινίρισμα, είναι τα τρία στοιχεία που ξεχωρίζουν στο καινούργιο Ibiza, το οποίο προβάλει εντυπωσιακά με τη πρώτη ματιά την νέα σχεδιαστική αντίληψη του κατασκευαστή που βασίζεται στο λεγόμενο «Arrow Design». Τα 3 ευδιάκριτα «νεύρα» σε σχήμα τόξου στα πλευρά του αμαξώματος και η χαμηλότερη τοποθέτηση των εμπρός φωτιστικών σωμάτων και της μάσκας, προσδίδουν στο νέο Ibiza εντονότερη παρουσία και επιθετικότητα.

Ο επιμελής σχεδιασμός ξεκινά από το εξωτερικό και προχωρά μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια στον εσωτερικό διάκοσμο. Το πανέμορφο 3-άκτινο τιμόνι, ο πίνακας οργάνων, οι αεραγωγοί του ταμπλό και η κεντρική κονσόλα που φιλοξενεί το ηχοσύστημα συνδυάζουν απόλυτα το μοντέρνο στοιχείο με την εργονομία.

Και με αυτόματο κιβώτιο DSG

Ο βενζινοκινητήρας των 1.600 κ.ε. (105 ίππων) διατίθεται για πρώτη φορά στην «μικρή» κατηγορία και με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων DSG (Direct Shift Gearbox), γεγονός που αναμφίβολα τοποθετεί το SEAT SportCoupe σε μια ζηλευτή θέση ανάμεσα στον ανταγωνισμό. Πρόκειται για μια ειδικά σχεδιασμένη έκδοση του γνωστού κιβωτίου του VW γκρουπ με κοντύτερες τις πρώτες 2 σχέσεις και την τελική μετάδοση, έτσι ώστε να ταιριάζει απόλυτα με τον σπορτίφ χαρακτήρα του Ibiza.

Χάρη στο διπλό συμπλέκτη του DSG, το Ibiza επιτυγχάνει άμεση απόκριση στις αλλαγές ταχυτήτων, καλύτερη επιτάχυνση, ενώ η κατανάλωση μειώνεται αισθητά με τη χρήση της έβδομης ταχύτητας, η οποία είναι ιδανική για μεγάλα ταξίδια.

Σβέλτο, ελκυστικό και προκλητικό - το νέο Ibiza SportCoupe θα κατασκευάζεται αποκλειστικά στο εργοστάσιο της SEAT στο Martorell και θα διατίθεται σε τρείς εκδόσεις, «Reference», «Stylance» και «Sport». Το επίπεδο εξοπλισμού είναι πολύ ψηλό ακόμη και στην βασική έκδοση, ενώ ο κατάλογος του προαιρετικού εξοπλισμού ξεφεύγει σίγουρα από τα μέτρα της κατηγορίας περιλαμβάνοντας μέχρι αυτορυθμιζόμενα φώτα «Bixenon», Ηλεκτρονικό Σύστημα Ευστάθειας (ESP) με «Brake Assist», «Hill Holder» και έλεγχο πίεσης ελαστικών, πανοραμική γυάλινη ηλιοροφή, ζάντες 17 ιντσών και σύστημα πλοήγησης (Navigation).

Η «οικολογική» έκδοση «Ecomotive» καθώς και οι κορυφαίες εκδόσεις FR και Cupra αναμένονται να παρουσιαστούν αργότερα. Στη Κυπριακή αγορά το SportCoupe αναμένεται να αφιχθεί προς το τέλος του 2008.