You are here

Ο ACTA τιμά τις Β. Αερογραμμές

28/10/2007 15:38
Οι εκδηλώσεις για τα 75 χρόνια παρουσίας των Βρετανικών Αερογραμμών στην Κύπρο, επισφραγίστηκαν με τιμητική διάκριση από τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) σε ένδειξη αναγνώρισης της πολυσχιδούς προσφοράς της Εταιρείας, τα τελευταία 75 χρόνια, στην οικονομία του τόπου.

Η τιμητική αυτή διάκριση, στην αρχαιότερη ξένη αεροπορική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Κύπρο, έγινε κατά την πρόσφατη 53η Γενική Συνέλευση του ACTA.

Την διάκριση παρέλαβε η Διευθύντρια των Βρετανικών Αερογραμμών Κύπρου, κυρία Μαριάννα Τροκούδη, από τον Πρόεδρο του ΚΟΤ, κύριο Πάνο Εγγλέζο. Αργότερα σε δηλώσεις της η κυρία Τροκούδη ανέφερε: «Η τιμητική αυτή διάκριση έχει για μας διττή σημασία. Γιατί γίνεται από συνεργάτες μας, πολύ σημαντική πτυχή για μας, γιατί είναι οι άνθρωποι που γνωρίζουν τι προσφέραμε και τι προσφέρουμε στον ευαίσθητο τομέα των αερομεταφορών στην Κύπρο. Και, γιατί αυτή η διάκριση επισφραγίζει με τον καλύτερο τρόπο τις εκδηλώσεις για τα 75 καρποφόρα χρόνια παρουσίας μας στην Κύπρο».

Ιστορικά, οι Βρετανικές Αερογραμμές άρχισαν τη δραστηριότητά τους στην Κύπρο το 1932, , από τότε δε η πορεία και η εξέλιξη τους ήταν άμεσα συνυφασμένη με την πολυκύμαντη ιστορία, την οικονομία, το εμπόριο και τον τουρισμό στο νησί. Συνέβαλαν στη δημιουργία και την εδραίωση των αερομεταφορών στον τόπο μας, με αποτέλεσμα την αύξηση του τουριστικού ρεύματος και την τόνωση του εμπορίου με το εξωτερικό.