You are here

O εκθεσιακός χώρος της Volkswagen στο Ολυμπιακό Πράσινο Πάρκο έτοιμος να φιλοξενήσει τέσσερα εκατομμύρια επισκέπτες

06/08/2008 14:01
Η έκθεση της Volkswagen ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους επισκέπτες στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Σαν αποκλειστικός εταίρος της διοργανωτικής επιτροπής των αγώνων και εθνικός χορηγός, η Volkswagen Group Κίνας έχει ήδη προσφέρει για τους σκοπούς της οργάνωσης 5000 οχήματα τα οποία συμμορφώνονται πλήρως με τις προδιαγραφές Euro 4 για τους ρύπους και τα οποία θα παρέχουν υποστήριξη στους αθλητές, τα μέσα ενημέρωσης και τους επισκέπτες. Επίσης, η Volkswagen θα προσφέρει στο Κέντρου Τύπου τον λεγόμενο «Πράσινο Στόλο» που αποτελείται από αυτοκίνητα χαμηλών ρύπων και κατανάλωσης. Η έκθεση της Volkswagen αποτελεί τον άλλο πυλώνα των Ολυμπιακών υποχρεώσεων της γερμανικής εταιρείας.

«Ο εκθεσιακός χώρος θα δώσει στους επισκέπτες την ευκαιρία να δουν από κοντά τον Όμιλο και τις μάρκες, σε ένα μοναδικό περιβάλλον, κατά τη μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού,» εξηγεί ο Lutz Kothe, υπεύθυνος της Volkswagen AG για της χορηγίες και τις εκδηλώσεις. Η εταιρεία υπολογίζει ότι η προσέλευση στο περίπτερο της θα κυμαίνεται γύρω στους 160000 επισκέπτες την ημέρα, φθάνοντας τα τέσσερα εκατομμύρια μέχρι το τέλος των Αγώνων.

Ο εκθεσιακός χώρος έχει σχεδιαστεί με τρεις αλληλοσυνδεόμενες θεματικές ενότητες:: το αυτοκίνητο, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τη διοργανώτρια χώρα. Ο εκθεσιακός χώρος στεγάζεται σε ένα διώροφο κτίριο με αίθουσες εξυπηρέτησης καθώς και δυο σαλόνια. Το όραμα της αειφόρου κινητικότητας θα προβάλλεται σε ένα διαφανές έκθεμα που φέρνει στο νου τη ρήση της Volkswagen, «Οδηγώντας με Ιδέες.» Ένα ψάθινο στόμιο αντλίας καυσίμου συμβολίζει τη στρατηγική του Ομίλου για την προώθηση βιοκαυσίμων δεύτερης γενιάς. Ένα άλλο, αυθεντικό στόμιο αντιπροσωπεύει τη χρήση ορυκτών καυσίμων. Το κινέζικα σύμβολα yin και yang αντικατοπτρίζουν τον πολιτισμό της διοργανώτριας χώρας, συμβολίζοντας συνάμα την εξεύρεση τρόπου που να συνδυάζει και τις δυο τεχνολογίες καύσης.

Στον εκθεσιακό χώρο υπάρχουν έξι διαφανή διαζώματα, το καθένα με δυο επιλεγμένα αυτοκίνητα από τις μάρκες Volkswagen, Audi και Skoda. «Το κάθε μοντέλο συσχετίζεται με ένα ολυμπιακό αγώνισμα. Για παράδειγμα, η Skoda συνδέεται με την ποδηλασία,» εξηγεί ο Lutz Kothe. Η αεροδυναμική μορφή του Audi R8 TDI Le Mans παραπέμπει στην κολύμβηση, ενώ η Volkswagen έχει συσχετιστεί με το ποδόσφαιρο.

Υπάρχει και η χρονική διάσταση, με το καθένα από τα μοντέλα να αντιπροσωπεύει μια συγκεκριμένη φάση στην ιστορία της κάθε φίρμας. Το Passat CC (Comfort Coupe) της Volkswagen αναπαριστά το παρόν, ενώ το Space up! Blue παραπέμπει στην κινητικότητα του μέλλοντος. Τα Audi και Skoda προβάλλουν την ένδοξη ιστορία τους με το κλασσικό μοντέλο Monte Carlo και το αγωνιστικό αυτοκίνητο Auto Union, το Octavia αντιπροσωπεύει τα σημερινά μοντέλα της Skoda, και τέλος το Audi R8 TDI Le Mans ενσαρκώνει τις τάσεις του αύριο.

O εντυπωσιακός εκθεσιακός χώρος διαθέτει επίσης και μια τεράστια οθόνη high-tech μήκους 70 μέτρων και ύψους 3 μέτρων, με εννέα κινητούς πίνακες LED, που σχηματίζουν έτσι την «Ολυμπιακή Θηλιά» την οποία σχεδίασε η Volkswagen. Οι επτά θεματικές ενότητες δημιουργούν τον συσχετισμό μεταξύ της Κίνας, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον Όμιλο Volkswagen, ενώ οι πίνακες θα προβάλλουν τα τελευταία νέα και αποτελέσματα από τα διάφορα αγωνίσματα. Η οθόνη λειτουργεί και σαν κινούμενο φόντο για ακροβατικά με σύρματα σε μεγάλο ύψος. Οι παραστάσεις αυτές θα δίνονται μέχρι και δέκα φορές την ημέρα.

Συνολικά δούλεψαν 190 οικοδόμοι για να στήσουν τον εκθεσιακό χώρο της Volkswagen, χρησιμοποιήθηκαν περίπου 500 μετρικοί τόνοι από ατσάλι καθώς και 1600 μετρικοί τόνοι από μπετόν για να δημιουργηθεί ένας χώρος 2700 τετραγωνικών μέτρων, ενώ το περίπτερο από μόνο του έχει εμβαδόν 2000 τετραγωνικά μέτρα. Μερικά από τα υλικά κατασκευής παράχθηκαν στη Κίνα, ενώ 890 πακέτα ζυγίζοντας 256 μετρικούς τόνους το καθένα μεταφέρθηκαν με αεροπλάνα και πλοία από τη Γερμανία. «Είμαστε πολύ περήφανοι για την ολυμπιακή έκθεση της Volkswagen, η οποία και θα αποτελέσει και τη βάση μας για τις επόμενες βδομάδες. Είναι με μεγάλη ανυπομονησία που περιμένουμε να ξεκινήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου,» δηλώνει ο Lutz Kothe.