You are here

Ο Επικεφαλής Επιστήμονας σε διεθνή εκδήλωση για startups στο Ελσίνκι

03/12/2021 09:52
  • Παρουσίαση της δυναμικής που αναπτύσσει τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο ο τομέας της καινοτόμου επιχειρηματικότητας και της τεχνολογίας

  • Ενημέρωση για τους στρατηγικούς στόχους της Κυβέρνησης για προσέλκυση ξένων επιχειρήσεων στην Κύπρο, με έμφαση στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας και της καινοτομίας.

Τη δυναμική της Κύπρου στην καινοτόμο επιχειρηματικότητα ανέδειξε στη διεθνή εκδήλωση “Slush”, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1-2 Δεκεμβρίου στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, ο Επικεφαλής Επιστήμονας για Έρευνα και Καινοτομία, Δρ. Νικόλας Π. Μαστρογιαννόπουλος.

Ο Επικεφαλής Επιστήμονας συμμετείχε στην εκδήλωση μαζί με την Αντιπρόεδρο του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ), κα. Σταυριάνα Α. Κοφτερός, τον Γενικό Διευθυντή του ΙδΕΚ, κ. Θεόδωρο Λουκαΐδη, καθώς και κυπριακές startups. Το “Slush” αναγνωρίζεται ως η κορυφαία εκδήλωση για startups παγκοσμίως και σε αυτή συμμετείχαν περισσότεροι από 8.000 επιχειρηματίες και επενδυτές.

Στο πλαίσιο του “Slush” και με στόχο την προώθηση της Κύπρου ως κέντρου καινοτομίας και, τεχνολογίας, το ΙδΕΚ διοργάνωσε ειδική εκδήλωση με τη συμμετοχή επιχειρηματιών και επενδυτών διεθνούς εμβέλειας. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τη δυναμική που αναπτύσσει τα τελευταία χρόνια ο τομέας στην Κύπρο καθώς και για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η χώρα ως επιχειρηματικός προορισμός για εγκατάσταση και δραστηριοποίηση διεθνών επιχειρήσεων.

Σε ομιλία του, ο Επικεφαλής Επιστήμονας, Δρ. Νικόλας Π. Μαστρογιαννόπουλος, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για το νέο σχέδιο κινήτρων της Κυβέρνησης για προσέλκυση ξένων επιχειρήσεων στην Κύπρο, με έμφαση στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας και της καινοτομίας.

Ο Δρ. Μαστρογιαννόπουλος αναφέρθηκε επίσης στη στρατηγική επιδίωξη να καταστεί η Κύπρος περιφερειακός κόμβος καινοτομίας και τεχνολογίας. «Προς αυτή την κατεύθυνση» επεσήμανε, «ενισχύουμε και στηρίζουμε εντατικά το οικοσύστημα ώστε να εξελιχθεί, να γίνει πιο σύγχρονο και εξωστρεφές, και να παράγει καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, με άμεσο θετικό αντίκτυπο στην οικονομία και κοινωνία της Κύπρου».

Παράλληλα, η Αντιπρόεδρος του ΙδΕΚ Σταυριάνα Α. Κοφτερός, συμμετείχε σε συζήτηση πάνελ που διοργάνωσε το Tech.eu και το Le French Tech, τονίζοντας ότι «η ενίσχυση των εθνικών οικοσυστημάτων καινοτομίας, στηρίζει τη διεθνοποίηση και ανάπτυξη των startups. Τα τελευταία χρόνια το Κυπριακό οικοσύστημα αναπτύσσεται δυναμικά, γεγονός που οφείλεται τόσο στα στοχευμένα εθνικά χρηματοδοτικά προγράμματα όσο και στην εφαρμογή μηχανισμών υποστήριξης της διεθνούς ανάπτυξης των καινοτόμων επιχειρήσεων».