You are here

O Όμιλος ΜΤΝ παρουσιάζει την ένταξη τοπικών μετοχών στην ΜΤΝ Κύπρου

19/05/2008 10:00
Ο Όμιλος ΜΤΝ ανακοινώνει την κοινοπραξία μεταξύ της Areeba Limited (ΜΤΝ Κύπρου) και της Amaracos Holding (CTC&PG) Limited (Amaracos), που ανήκει κατά 51% στη Cyprus Trading Corporation, δημόσια εταιρεία του κατεξοχήν ομίλου εταιρειών Σιακόλα και κατά 49% στην εταιρεία Germanos Cyprus Ltd. Με την προσκείμενη κοινοπραξία η Amaracos Holding θα αποκτήσει σταδιακά το 50% του μετοχικού κεφαλαίου της ΜΤΝ Κύπρου. Η ΜΤΝ θα συνεχίσει να είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση και διοίκηση της ΜΤΝ Κύπρου, ενώ η Amaracos Holding θα συμβάλει στην ενδυνάμωση της παρουσίας του οργανισμού στην κυπριακή αγορά, σε στρατηγικό επίπεδο.

Η ΜΤΝ Κύπρου θα αποκτήσει επίσης το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Infotel Ltd, εταιρείας μεταπώλησης κινητών συσκευών με την επωνυμία Γερμανός στην Κύπρο, καθώς και το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Otenet (Cyprus) Ltd, παρόχου υπηρεσιών διαδικτύου στην Κύπρο. Αυτές οι εξαγορές θα προσφέρουν σημαντική υποστήριξη στον τομέα της διανομής για την ΜΤΝ Κύπρου καθώς και θα της δώσουν τη δυνατότητα να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες σύγκλισης στην Κυπριακή αγορά.

Την 31η Μαρτίου 2008, η ΜΤΝ Κύπρου κατέγραψε 120,000 συνδρομητές κατακτώντας μερίδιο αγοράς 16%.

«Σκοπός της συναλλαγής είναι η διαφοροποίηση και επέκταση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΜΤΝ Κύπρου, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της ΜΤΝ για αύξηση της παρουσίας της στην τοπική αγορά. Τώρα η ΜΤΝ θα διαθέτει ευρύτερο δίκτυο διανομής και θα είναι σε θέση να παρέχει ολοκληρωμένες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες σύγκλισης», όπως ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΜΤΝ Phuthuma Nhleko.