You are here

Ο όμιλος Ρέστη αποκτά 12,9% της Sea Star

30/01/2008 15:48
Συμμετοχή 12,9% απέκτησε ο Βίκτωρ Ρέστης στην Κυπριακή εταιρεία SEA STAR συμφερόντων Ι. Βαρδινογιάννη.

Μετά τις πρόσφατες ανταλλαγές πακέτων μετοχών, η SEA STAR κατέχει το 32,5% της ANEK και το 34% της HELLENIC SEAWAYS.

Ο όμιλος Ρέστη ένας εκ των μεγαλύτερων ναυτιλιακών ομίλων διαχειρίζεται ένα στόλο πέραν των 65 πλοίων ξηρού φορτίου και βυτιοφόρων ενώ έχει αναθέσει την ναυπήγηση 30 και πλέον πλοίων αυτή τη περίοδο. Επίσης συμμετέχει σε κοινοπραξίες με άλλες ναυτιλιακές εταιρείες διεθνούς φήμης.

Τα ανωτέρω ενισχύουν την άποψη ότι ο κος Ιωάννης Βαρδινογιάννης αποκτά ένα στρατηγικό σύμμαχο με μεγάλη ρευστότητα, στην προσπάθεια ενίσχυσης της θέσης του στην Ελληνική ακτοπλοΐα. Χαρακτηριστική η ανακοίνωση του ομίλου Ρέστη: «Η επενδυτικού χαρακτήρα στρατηγική κίνηση του ομίλου Ρέστη εδράζεται στην πεποίθηση της ύπαρξης μεγάλων προοπτικών ανάπτυξης της Sea Star τόσο στην ακτοπλοία της Μεσογείου όσο και σε νέες δραστηριότητες».

Η τακτική του κου Ρέστη είναι η τοποθέτηση σε εισηγμένες εταιρείες με μειοψηφικά πακέτα με στόχο την καταγραφή υπεραξιών. Στο πλαίσιο αυτό συμμετέχει στην αλλαντοβιομηχανία ΝΙΚΑΣ (10%), στην εκδοτική επιχείρηση ΙΜΑΚΟ (33%), στην μεταφορική εταιρεία IMPERIO (10%), στην εμπορική εταιρεία με δραστηριότητες FG EUROPE (11%) και στην αλυσίδα ειδών τεχνολογίας (20%).

Παράλληλα η δραστηριοποίηση του σε Μαυροβούνιο, Ρουμανία και Κύπρο στο χώρο των Media και η συμμετοχή του σε επενδυτική Τράπεζα στο Μαυροβούνιο τον φέρνουν στο επίκεντρο των εξελίξεων και τροφοδοτεί σενάρια για τις μελλοντικές του κινήσεις και τις βλέψεις του σε όλα τα βαλκάνια.

Σημαντική επίσης η παρουσία του στον χρηματοοικονομικό τομέα με τον έλεγχο του 51% της Τράπεζας FIRST BUSSINES BANK (FBB) - το υπόλοιπο ποσοστό κατέχει η Αγροτική Τράπεζα (ATE BANK) - η οποία εκτός των άλλων δραστηριοποιείται στην Ναυτιλιακή Τραπεζική.