You are here

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ διοργανώνει ανοιχτή εθελοντική αιμοδοσία για ενίσχυση των αποθεμάτων του Κέντρου Αίματος

11/04/2022 15:34

Στήριξη της κοινωνίας και των ατόμων που χρειάζονται τακτική ή έκτακτη μετάγγιση αίματος

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στην Κύπρο (Χημείο Γιαννουκά, Διαγνωστικό Κέντρο AΛΦΑ ΕΥΡΕΣΙΣ) διοργανώνει ανοιχτή εθελοντική αιμοδοσία, σε συνεργασία με το Κέντρο Αίματος, με στόχο την ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος, που έχουν μειωθεί σημαντικά λόγω της παρατεταμένης πανδημίας και λαμβάνοντας υπόψιν τη σύσταση του ΠΟΥ για πραγματοποίηση αιμοδοσιών σε χώρους εκτός νοσοκομείων.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Απριλίου από τις 10:30 π.μ. έως τη 1:00 μ.μ. στο Πολυδύναμο Διαγνωστικό Κέντρο του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στη λεωφόρο Λεμεσού 100 (κτήριο Αρτεμισία, έναντι αρχηγείου Αστυνομίας, με άνετο χώρο στάθμευσης εμπρός και όπισθεν του κτηρίου).

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ καλεί τους πολίτες που είναι σε θέση να δώσουν αίμα να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία δωρίζοντας ζωή στους εκατοντάδες συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από τακτική ή έκτακτη μετάγγιση αίματος, καθώς με μία μόνο αιμοδοσία, μπορεί να σωθεί η ζωή μέχρι και 3 ατόμων.

Σημειώνεται ότι ο εμβολιασμός κατά της COVID - 19 δεν επηρεάζει αρνητικά την ασφάλεια και την ποιότητα των παραγώγων αίματος και δεν εμπεριέχει κίνδυνο για την υγεία του αιμοδότη και του μεταγγιζόμενου ασθενή. Σύμφωνα με το Κέντρο Αίματος, άτομα που έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο του κορωνοϊού μπορούν να δώσουν αίμα 7 μέρες μετά την δόση του εμβολίου. Παρομοίως, οι νοσούντες, μπορεί να προχωρήσουν σε προσφορά αίματος 7 μέρες μετά την ανάρρωσή τους.

Οι συμμετέχοντες στην αιμοδοσία θα μπορούν να υποβληθούν σε δωρεάν έλεγχο για COVID - 19 (rapid test).

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα των Δήμων Στροβόλου, Αγλαντζιάς και του Επιτρόπου του Πολίτη.

Στηρίζουν: Παγκύπριος Αντιαναιμικός Σύνδεσμος, Europa Donna Κύπρου, ΠΑΣΥΚΑΦ, Ίδρυμα Αλκίνοος Αρτεμίου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο 22 419700.