You are here

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στηρίζει το έργο του Κέντρου Αίματος

25/10/2021 15:53

Δεκάδες φιάλες αίματος συγκεντρώθηκαν στη νέα εθελοντική αιμοδοσία στο μεγάλο Πολυδύναμο Διαγνωστικό Κέντρο του Ομίλου

Με την αθρόα συμμετοχή δεκάδων πολιτών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Οκτωβρίου, η 2η ανοιχτή εθελοντική αιμοδοσία, που διοργάνωσε ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ με τις μονάδες του στην Κύπρο – Χημείο ΓΙΑΝΝΟΥΚΑ & Διαγνωστικό Κέντρο ΑΛΦΑ ΕΥΡΕΣΙΣ για την ενίσχυση των αποθεμάτων του Κέντρου Αίματος.

Η εκδήλωση αυτή, που ήρθε σε συνέχεια της αιμοδοσίας που διοργανώθηκε από τον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ την περασμένη άνοιξη και έχει καταστεί θεσμός, αγκαλιάστηκε από δεκάδες πολίτες και εργαζόμενους του Ομίλου, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα για προσφορά αίματος, σε μία περίοδο μάλιστα, που οι ανάγκες του Κέντρου Αίματος παρουσιάζονται ιδιαίτερα αυξημένες. Συνολικά, μέσα από την εκδήλωση συγκεντρώθηκε σημαντική ποσότητα αίματος, που θα καλύψει τις ανάγκες 99 πολιτών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Επιτρόπου του Πολίτη, ενώ είχε την υποστήριξη του Δήμου Στροβόλου. Κατά την παρουσία του στην εκδήλωση, ο Δήμαρχος Στροβόλου κ. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους υπογράμμισε τη σημασία της καθιέρωσης τέτοιων ενεργειών, λέγοντας ότι «Είμαστε χαρούμενοι που ένας καταξιωμένος φορέας, όπως ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, εδρεύει στο Δήμο μας και προσφέρει στην τοπική κοινωνία. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η αιμοδοσία είναι μια πράξη ύψιστης αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας. Τέτοιες πρωτοβουλίες του ιδιωτικού τομέα ενισχύουν το πρόγραμμα αιμοδοσιών, που έχει ήδη καταρτίσει ο Δήμος μας, μαζί με τα οργανωμένα σύνολα και φυσικά τυγχάνουν της στήριξής μας».

Σε δήλωσή του, ο Διευθυντής λειτουργίας και ανάπτυξης του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στην Κύπρο, κ. Τάσος Καλογιάννης, αφού ευχαρίστησε τον Επίτροπο του Πολίτη και τον Δήμαρχο Στροβόλου για την υποστήριξη που παρείχαν, υπογράμμισε τη σημασία της ενίσχυσης του Κέντρου Αίματος, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «Δράσεις όπως η σημερινή, δείχνουν τη διαρκή βούληση των ανθρώπων να προσφέρουν σε όσους το έχουν ανάγκη. Το Κέντρο Αίματος, με τον επαγγελματισμό των στελεχών του, έχει καταφέρει να ανταποκριθεί σε μία περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη, όπως αυτή της πανδημίας. Είμαστε πολύ ευτυχείς για τη μεγάλη ποσότητα αίματος που συγκεντρώθηκε για να καλύψει τις πάγιες και έκτακτες ανάγκες των συνανθρώπων μας σε αίμα και ως Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το Κέντρο Αίματος, έχοντας εντάξει πλέον τις αιμοδοσίες στον ετήσιο προγραμματισμό μας».