You are here

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ προσφέρει για την πρόληψη και αντιμετώπιση καταστροφών

27/07/2021 13:17

Δωρεά ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού και φορητών φαρμακείων

Έμπρακτη στήριξη στο έργο που επιτελεί το Crisis and Disaster Support Centre του Οργανισμού Reaction για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών και άλλων καταστροφών προσφέρει ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ Κύπρου (Χημείο Γιαννουκά – Άλφα Εύρεσις), δωρίζοντας ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό και κινητές μονάδες φαρμακείου, ώστε να καλύψει πιθανές έκτακτες ανάγκες.

Ο εξοπλισμός του Κέντρου Καταστροφών του Οργανισμού Reaction υπέστη σημαντικές φθορές κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων αντιμετώπισης των συνεπειών της μεγάλης πυρκαγιάς, ενώ το σχετικό αποθεματικό σε εξοπλισμό εξαντλήθηκε για τις ανάγκες των πυρόπληκτων και των ανθρώπων της πρώτης γραμμής.

Αντιλαμβανόμενος ότι η αναδιοργάνωση και η ανασύνταξη εξοπλισμού και δυνάμεων του Κέντρου για την μέγιστη ετοιμότητα σε μελλοντική καταστροφή ή/και κρίση, αποτελεί προτεραιότητα, ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του Οργανισμού και προχώρησε στη δωρεά ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού και τσαντών φαρμακείου, που θα χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων για την υποστήριξη επιχειρήσεων πυρόσβεσης αγροτικών και δασικών πυρκαγιών, για προληπτικές περιπολίες σε συνεργασία με κρατικές υπηρεσίες για πρόληψη πυρκαγιών, για την υποστήριξη και ανταπόκριση σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών για υποστήριξη κρατικών υπηρεσιών και του κοινού, την υποστήριξη μέριμνας για τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, την έρευνα και διάσωση ελλειπόντων προσώπων και την υποστήριξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Ακόμη, μεγάλο μέρος του εξοπλισμού θα δοθεί σε οργανωμένα σύνολα και Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης για ενίσχυση των προληπτικών δράσεων και προγραμμάτων τους.

Ο Διευθυντής Ανάπτυξης του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στην Κύπρο, κ. Τάσος Καλογιάννης ανέφερε σχετικά: «Για εμάς οι αρχές της αλληλεγγύης και της προσφοράς, αποτελούν διαχρονικό οδοδείκτη της δράσης μας. Ήταν αυτονόητο επομένως ότι θα συμβάλουμε με κάθε δυνατό τρόπο στην ενίσχυση των ανθρώπων που επλήγησαν. Ταυτόχρονα όμως θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική την προετοιμασία για κρίσεις/καταστροφές που πιθανώς θα κληθούμε ως κοινωνία να αντιμετωπίσουμε στο μέλλον. Προχωρήσαμε στη δωρεά, αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο του Οργανισμού Reaction,  που χαρακτηρίζεται από την ετοιμότητα δράσης του στο πεδίο, κάθε φορά που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μία καταστροφή».

Μάθετε περισσότερα για τις δράσεις του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στο www.bioiatriki.com.cy