You are here

Ο ΣΕΛΚ εισάγει το πρόγραμμα «ICPAC Mentor Program»

12/06/2019 10:33
  • Απευθύνεται σε επαγγελματίες λογιστές επιθυμούν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να ανελιχθούν στην καριέρα τους

Ανταποκρινόμενος στις νέες ανάγκες της αγοράς, ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) πρωτοπορεί και εισάγει το πρόγραμμα «ICPAC Mentor Program». Πρόκειται για πρόγραμμα επαγγελματικής καθοδήγησης (mentoring) το οποίο απευθύνεται σε πιο νεαρά, κατά κύριο λόγο, μέλη του που επιθυμούν να εξετάσουν το ενδεχόμενο αναζήτησης νέας σταδιοδρομίας ως λογιστές/οικονομικοί διευθυντές σε εταιρείες και οργανισμούς, ιδιωτικές ή/και δημόσιες.

Σκοπός του προγράμματος «ICPAC Mentor Program» είναι η υποστήριξη των νέων επαγγελματιών λογιστών στη διαχείριση της προσωπικής και επαγγελματικής τους ανάπτυξης, έτσι ώστε να μεγιστοποιήσουν τις προοπτικές τους, να εξελίξουν τις δεξιότητες τους και να βελτιώσουν την απόδοσή τους.

Η επίσημη πρώτη παρουσίαση έγινε την Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019 στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία και τη διάλεξη παρακολούθησε μεγάλος αριθμός μελών του ΣΕΛΚ, οι οποίοι εξέφρασαν έντονο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα, τόσο ως Mentorsόσο και ως Mentees.

Το όλο πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από το ΣΕΛΚ και η συμμετοχή στους Mentees θα προσφέρεται δωρεάν, ενώ ο ΣΕΛΚ θα εκπαιδεύσει τους Mentors για να παρέχουν σε εθελοντική βάση την υποστήριξη και την καθοδήγηση τους. Το ICPAC Mentor Program αποτελεί έμπρακτη υποστήριξη του ΣΕΛΚ απέναντι στα μέλη που επιθυμούν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να ανελιχθούν στην καριέρα τους. Η αποτελεσματική και συνεχής ανατροφοδότηση είναι το βασικό συστατικό επιτυχίας στη σχέση mentor-mentee, γι' αυτό το πρόγραμμα παρουσιάζει πολλαπλά πλεονεκτήματα για τους mentees, όπως: 

  • Στοχοθέτηση σύμφωνα με τα SMART κριτήρια
  • Αποτελεσματικότητα στη διοικητική καθοδήγηση
  • Ανάπτυξη επικοινωνιακών δεξιοτήτων και βελτίωση της επικοινωνίας
  • Πρόσβαση σε μια πλούσια βάση πληροφοριών και γνώσεων
  • Διαχείριση επειγουσών και κρίσιμων επαγγελματικών καταστάσεων
  • Ευκολότερη διείσδυση στην αγορά και επαγγελματική δικτύωση
  • Ενίσχυση της αυτοπεποίθησης τους
  • Αύξηση της αποδοτικότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα αναπτύσσεται για πρώτη φορά στην Κύπρο. Ο ΣΕΛΚ, για το σκοπό αυτό, έχει συμβληθεί με την εταιρεία “Global Academy of Coaching”, της μοναδικής πιστοποιημένης Σχολής Coaching στην Κύπρο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching. Εκπαιδεύτρια είναι η διακεκριμένη ελληνοκαναδικής καταγωγής κα Τζιλ Δούκα, η οποία αποτελεί νο1 bestsellingσυγγραφέα των διάσημων βιβλίων αυτοεκτίμησης “Αγάπη Τώρα” και “Ευ Ζην Τώρα”.H κα Δούκα, είναι η μοναδική Ελληνίδα “Official Member Forbes Coaches Council” και θα είναι η επιστημονική υπεύθυνη για την υλοποίηση της εκπαίδευσης, απονέμοντας μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του Προγράμματος, τη σχετική πιστοποίηση στους συμμετέχοντες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του ΣΕΛΚ στο τηλ. 22 870030 ή να επισκεφτείτε την Ιστοσελίδα του Συνδέσμου www.icpac.com.cy