You are here

Ο Σύνδεσμος Τραπεζών χαιρετίζει τη συμφωνία Κύπρου - ΗΠΑ για FATCA

02/12/2014 11:43
• Ενισχύεται η διεθνής αξιοπιστία του τραπεζικού συστήματος μας

Ο Σύνδεσμος Τραπεζών χαιρετίζει τη συμφωνία για τη βελτίωση της διεθνούς φορολογικής συμμόρφωσης και εφαρμογής του FATCA (Foreign Account Tax Compliance Act) που υπέγραψαν σήμερα η Κυπριακή Δημοκρατία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Η συμφωνία αυτή, που η προεργασία για την επίτευξή της χρονολογείται από το 2012, στοχεύει στην αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών των Χρηματοοικονομικών Ιδρυμάτων, μέσω των φορολογικών αρχών των δύο χωρών, με στόχο την πάταξη της υπεράκτιας φοροδιαφυγής Αμερικανών πολιτών (US Persons). Η αμφίδρομη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των φορολογικών αρχών της Κύπρου και των ΗΠΑ ενισχύει την εμπιστοσύνη των δύο κρατών στα χρηματοπιστωτικά συστήματα τους.

Ο Σύνδεσμος, μέσα στα πλαίσια για συμμόρφωση με διεθνείς απαιτήσεις διαφάνειας, στήριξε έμπρακτα με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες από τα αρχικά στάδια τις ενέργειες του Υπουργείου Οικονομικών για την επίτευξη αυτής της σημαντικής συμφωνίας, η οποία ενισχύει την αξιοπιστία και τη διεθνή εικόνα του τραπεζικού συστήματος μας.

Ο Σύνδεσμος έχει προχωρήσει σε ενημέρωση του κοινού για τη νέα διαδικασία (FATCA FAQs) και ανάρτησε σχετική πληροφόρηση στην ιστοσελίδα του www.acb.com.cy .