You are here

O Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου στηρίζει το Podcast «Κουμάντο Στην Τσέπη Σου»

01/06/2021 12:11
  • Ενώνουν δυνάμεις για να ενδυναμώσουν οι πολίτες τις χρηματοοικονομικές τους δεξιότητες
  • Στηρίζει τη λειτουργία ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης των podcast στο www.koumanto.com

Την προσπάθεια που ξεκίνησε το Podcast «Κουμάντο Στην Τσέπη Σου» για αντιμετώπιση του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού, στηρίζει ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου, ο οποίος αποτελεί πλέον το Θεσμικό Χορηγό του.

Πρόκειται για μια συνεργασία που στηρίζεται στις αρχές του σεβασμού και της ανεξαρτησίας του «Κουμάντο Στην Τσέπη Σου» και στόχο έχει οι πολίτες να αποκτήσουν πρόσβαση σε πληροφόρηση σχετικά με τη διαχείριση των δικών τους οικονομικών δεδομένων. Με τη στήριξη του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου, το Podcast, απέκτησε τη δική του ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, που πλέον είναι δημόσια δωρεάν προσβάσιμη στην Ιστοσελίδα  www.koumanto.com

Σχολιάζοντας τη Συνεργασία των δύο πλευρών, ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Τραπεζών, Μιχάλης Καμμάς δήλωσε «Η γνώση αποτελεί στην ουσία την πυρήνα των εργασιών του Συνδέσμου και διαχρονικός μας στόχος είναι να βρίσκουμε τους τρόπους και τα εργαλεία για να την διαχέουμε στην κοινωνία. Ταυτόχρονα, πιστεύουμε πολύ ότι μια καλά ενημερωμένη κοινωνία μπορεί να σταθεί μακριά από κακοτοπιές κυρίως στο οικονομικό πεδίο. Άλλωστε, ως Σύνδεσμος εδώ και χρόνια έχουμε αναλάβει πρωτοβουλίες για υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές αλλά και ενήλικες. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο κουλτούρας και πολιτικής προχωρήσαμε στη στήριξη του εξαιρετικά ενδιαφέροντος και χρήσιμου podcast «Κουμάντο Στην Τσέπη Σου» ακριβώς για να δώσουμε περαιτέρω ώθηση στη γνώση που φτάνει στον μέσο πολίτη, καταναλωτή ή νοικοκύρη»

Από την πλευρά τους οι παραγωγοί, ευχαρίστησαν το Σύνδεσμο τραπεζών Κύπρου για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη του προς το «Κουμάντο στην Τσέπη σου». Πρόκειται για μια στρατηγική συνεργασία που στόχο έχει να ενδυναμώσει τις χρηματοοικονομικές γνώσεις της κοινωνίας και να βοηθήσει του πολίτες να διευρύνουν τις αντιλήψεις και τις δεξιότητες τους. «Είναι σημαντικό αυτή την εποχή που αντιμετωπίζουμε την πανδημία, αλλά και τις διαχρονικές ανισότητες στους μισθούς και στις συντάξεις ανδρών και γυναικών, οι πολίτες να γνωρίζουν τις επιλογές που έχουν. Ιδιαίτερα στη χώρα μας, που βίωσε απανωτές οικονομικές κρίσεις αλλά και στην εποχή μας που οι τεχνολογικές αλλαγές φέρνουν αναταράξεις, θα πρέπει η γνώση για τα χρηματοοικονομικά να είναι εύκολα προσβάσιμη σε όλους. Για το καλό το δικό μας και των παιδιών μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ
Το podcast «Κουμάντο Στην Τσέπη σου» είναι πρώτο ελληνόφωνο podcast σε θέματα οικονομικής προσωπικής οικονομικής διαχείρισης, παραγωγοί του οποίου είναι ο δημοσιογράφος του οικονομικού ρεπορτάζ Γιώργος Γεωργίου και η δημιουργός της Ιστοσελίδας “Queens of Money”, Κλεοπάτρα Κιττή. Το podcast είναι μπορείτε να το ακούσετε μέσα από τις Podcast πλατφόρμες (Spotify, Apple Podcast, Google Podcast, SoundCloud), τις Ιστοσελίδες των Χορηγών καθώς και όλα τα Μέσα Επικοινωνίας του ΠΟΛΙΤΗ. Ακόμα είναι διαθέσιμο στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Facebook, Instagram, Twitter και LinkedIn), στο κανάλι μας στο YouTube καθώς και από την Ιστοσελίδα https://koumanto.com