You are here

Οδοιπορικό στήριξης και προσφοράς στα χωριά ορεινής Λεμεσού από το SupportCY

30/07/2021 15:14

Στην υλοποίηση της πρώτης δράσης του Προγράμματος Πρόληψης και Αντιμετώπισης Πυρκαγιών 2021-2022 με το σύνθημα «Είναι στο χέρι μας να μην Ξανασυμβεί», προχώρησε το SupportCY της Τράπεζας Κύπρου, παραδίδοντας μαζί με τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, εξοπλισμό πρόληψης πυρκαγιών. 

Εκπρόσωποι του SupportCΥ βρέθηκαν στα χωριά της Ορεινής Λεμεσού, Απεσιά, Κορφή, Λιμνάτη, Kαπηλειό, Άγιο Μάμα, Τριμίκλινη, Μονάγρι, Δωρό, Άγιο Γεώργιο, Συλίκου, Λάνεια και Άλασσα σε ένα ολοήμερο οδοιπορικό στήριξης και προσφοράς.

Επισκέφθηκαν επίσης την Ιερά Μονή της Παναγίας Αμασγούς, στο Μονάγρι, όπου διευθετήθηκε και ξεκίνησε περιμετρικός καθαρισμός της Ιεράς Μονής για πυροπροστασία, ενώ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις μοναχές, σε μια προσπάθεια εντοπισμού περαιτέρω βοήθειας και συνεργασίας.

Το Πρόγραμμα «Είναι στο χέρι μας να μην Ξανασυμβεί», που λειτουργεί με τη συμμετοχή 27 συνολικά επιχειρήσεων και οργανώσεων, θα συνεχιστεί με προσφορά επιπλέον εξοπλισμού πρόληψης πυρκαγιών και σε άλλα χωριά.

Όπως δήλωσε η Διευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας Κύπρου και Επικεφαλής του SupportCY Έλλη Ιωαννίδου, «με την πρώτη αυτή δράση ξεκίνησε η υλοποίηση όσων προαναγγείλαμε στην πρόσφατη δημοσιογραφική διάσκεψη, για το Πρόγραμμα Πρόληψης και Αντιμετώπισης Πυρκαγιών 2021-2022. Επισκεφθήκαμε 12 όμορφα χωριά της ορεινής Λεμεσού και την Μονή Παναγίας Αμασγούς, στο Μονάγρι. Συνομιλήσαμε με τους κοινοτάρχες και τις μοναχές και παραδώσαμε εξοπλισμό για πρόληψη πυρκαγιών, μια μικρή προσφορά από το SupportCY, με την ευχή ότι θα συμβάλει στην πρόληψη νέων καταστροφών.»

Μιλώντας για τη συγκεκριμένη δράση ο Πρόεδρος του Reaction Μάριος Σταύρου, ανέφερε ότι «στις κοινότητες παραδόθηκαν αλυσοπρίονα, χορτοκοπτικά και προστατευτικός εξοπλισμός με στόχο την πρόληψη των πυρκαγιών. Παράλληλα σε συνεργασία με τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης ξεκίνησε ο καθαρισμός με εκσκαφείς, δυνητικά επικίνδυνων περιοχών για εκδήλωση πυρκαγιάς».

Στο Πρόγραμμα Πρόληψης και Αντιμετώπισης Πυρκαγιών 2021 «Είναι στο χέρι μας να μην ξανασυμβεί», συμμετέχουν και προσφέρουν εκτός από την Τράπεζα Κύπρου και τον Οργανισμό Reaction, οι πιο κάτω επιχειρήσεις:

IVECO - CTC Group / CTC Automotive, Γενικές Ασφάλειες, Eurolife, DHL Κύπρου, Parimatch,  Leroy Merlin, Φούρνοι Ζορπάς, Energy Intel Services, Πετρολίνα , Grant Thorton Cyprus,  Superhome Centre, Baker Tilly Klitou & Partners, Infocredit Group, Όμιλος Βιοϊατρική, Hermes Airports, Antonis Zenios Developments, Arnold’s Digital Printers, ACS Courier, ORB Communications, Nicosia Mall, Κωτσόβολος, Papaellinas Group, NIPD Genetics, Fire Safety Training Providers Cyprus (FSTP), Εθελοντικό Τμήμα Εκτάκτων Αναγκών (ΕΤΕΑ).