You are here

ΟΕΒ: Θετικό μέτρο η έκδοση ειδικών κυβερνητικών τίτλων

04/09/2009 15:00
Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) αφού μελέτησε τα σχετικά έγγραφα που ετοίμασε το Υπουργείο Οικονομικών, χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για την έκδοση Ειδικών Κυβερνητικών Τίτλων ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η ΟΕΒ είναι πεπεισμένη ότι με την θετική κατάληξη της προσπάθειας αυτής, η Κυπριακή Οικονομία, οι πολίτες και οι επιχειρήσεις θα έχουν σημαντικότατα οφέλη. Αυτά θα έχουν την μορφή χαμηλότοκων δανείων, περισσότερης διαθεσιμότητας χρήματος για δανειοδότησεις, μεγαλύτερη παραγωγική δραστηριότητα με αύξηση της απασχόλησης σε όλους τους τομείς.

Τώρα προέχει η τάχιστη προώθηση για έγκριση του νέου αυτού θεσμού τόσο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και στην Βουλή για την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου.

Η ΟΕΒ συγχαίρει για ακόμα μια φορά τον Υπουργό Οικονομικών, τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και τον Έφορο Εποπτείας και Ανάπτυξης Συνεργατικών Εταιρειών για την επικοδόμητική συνεργασία τους που είχε ως αποτέλεσμα την ετοιμασία του νομοσχεδίου καθώς και του προσχεδίου ειδικού διατάγματος. Τέλος η ΟΕΒ καλεί τη Βουλή των Αντιπροσώπων όπως τάχιστα εξετάσει και προωθήσει για ψήφιση το νομοσχέδιο ούτως ώστε να τεθεί σε εφαρμογή το γρηγορότερο δυνατό