You are here

Οι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και Fintech της Κύπρου προσφέρουν 1.000.000 Ευρώ για τη στήριξη των τοπικών νοσοκομείων

03/04/2020 18:16

Μια κοινοπραξία που αποτελείται απο εταιρίες πληροφορικής και ηλεκτρονικών πληρωμών στηρίζει το Κυπριακό σύστημα υγείας με ιατρικές προμήθειες και χρήματα με σκοπό να ενισχύσει την ετοιμότητα του στις απειλές που δημιουργεί ο ιός COVID-19.

Εταιρείες από τους κλάδους υψηλής τεχνολογίας και Fintech της κυπριακής οικονομίας, όπως οι TheSoul Publishing, WiseBits, Easybrain, Embria, FunCorp, Haxus, Servers.com, Nexters, Ecommpay.com, Ecommbanx.com και AdGuard Software συνεργάστηκαν με την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας δωρίζοντας το ποσό του 1.000.000 ευρώ τόσο στην κυβέρνηση όσο και στα νοσοκομεία.

«Βλέποντας αυτό που είδαμε σε άλλες χώρες, δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε στο περιθώριο και να περιμένουμε. Αποφασίσαμε να δράσουμε - οι υπάλληλοί μας στάλθηκαν για να εργαστούν από το σπίτι προτού ανακοινωθούν τα αντίστοιχα κυβερνητικά μέτρα - και η επένδυση στην αύξηση των ικανοτήτων του συστήματος υγείας φαινόταν να είναι το πιο λογικό πράγμα που μπορούσαμε να κάνουμε", - δήλωσε ο Andrey Fadeev, Διευθύνων Σύμβουλος της Nexters.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ECOMMBX και Διευθυντής της ECOMMPAY, Μιχάλης Χ.Γ. Χαραλαμπίδης είπε: «Κατά τη διάρκεια αυτών των δραματικών ημερών που περνάει η ανθρωπότητα, πρέπει να βασιστούμε σε δύο παράγοντες: την έρευνα και την ανάπτυξη του ιατρικού κόσμου και της τεχνολογίας. Η τεχνολογία ήδη συμβάλλει μέσω ψηφιακών μέσων στο να διατηρήσει τη νεολαία μας σε εικονικές αίθουσες διδασκαλίας, να κρατήσει τις επιχειρήσεις ανοικτές για ηλεκτρονικές παραγγελίες, να συμβάλλει στη διαδικτυακή αποθήκευση & φιλοξενία ηλεκτρονικών δεδομένων και να βοηθήσει τους προγραμματιστές να αναπτύσσουν άμεσου και πραγματικού χρόνου δεδομένα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γενναιόδωρους επιχειρηματικούς εταίρους μας που έχουν συγκεντρωθεί για να υποστηρίξουν ακόμη περισσότερο την κοινότητά μας σε ημέρες ανάγκης για σωτηρία ανθρώπινων ζωών!

"Μπορεί να μην γεννηθήκαμε όλοι στην Κύπρο, αλλά η Κύπρος είναι το σπίτι μας και ενόψει μιας απειλής δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να στηρίξουμε την κοινότητα στην οποία ζούμε και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να βοηθήσουμε τους επαγγελματίες υγείας να βγάλουν τη Κύπρο από αυτή την κρίση. Αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι κάθε ευρώ μετράει σε αυτή την προσπάθεια και ζητώ από όλους όσους έχουν κάτι να βοηθήσουν, να το κάνουν. Παρακαλώ χρησιμοποιήστε τον τραπεζικό λογαριασμό που δημοσιεύτηκε από την κυβέρνηση [λεπτομέρειες παρακάτω] για να χρηματοδοτήσουμε την κοινή μας μάχη ενάντια στον COVID-19 ", - δήλωσε ο Alexey Gubarev, συνιδρυτής της Haxus και Servers.com

Οι εταιρείες είναι διατεθειμένες να αυξήσουν περαιτέρω τη συμμετοχή τους στο μετριασμό του COVID-19. Οι συνεισφορές στην κυβέρνηση της Κύπρου μπορούν να γίνουν από οποιονδήποτε, πληροφορίες λογαριασμού παρακάτω.

Γενικός Κυβερνητικός Λογαριασμός

Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου

Αριθμός λογαριασμού: 6001010

IBAN: CY16 0010 0001 0000 0000 0600 1010

Κωδικός Swift (BIC): CBCYCY2N

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] και στο τηλέφωνο +357 22270349.