You are here

Oι PricewaterhouseCoopers ανάμεσα στις πέντε κορυφαίες εταιρείες ‘παγκόσμιας διαφορετικότητας’ της DiversityInc

10/06/2008 13:25
Oι PricewaterhouseCoopers συγκαταλέγονται ανάμεσα στις ‘Κορυφαίες Εταιρείες Παγκόσμιας Διαφορετικότητας’ της DiversityInc, μια νέα επίλεκτη λίστα πέντε κορυφαίων εταιρειών που έχουν επιλεγεί για την ισχυρή δέσμευσή τους στη δημιουργία μιας παγκόσμιας κουλτούρας που προάγει τη διαφορετικότητα και την ένταξη. Είναι η πρώτη φόρα που η DiversityInc καταρτίζει μια παγκόσμια λίστα.

‘Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που συγκαταλεγόμαστε στην πρώτη παγκόσμια λίστα των πέντε κορυφαίων εταιρειών της DiversityInc, γεγονός που αποδεικνύει τη συνεχή αφοσίωση των οργανισμών μας σε όλο τον κόσμο στην οικοδόμηση και προαγωγή ενός περιβάλλοντος ένταξης’, δηλώνει ο Samuel A. DiPiazza Jr., Ανώτερος Εκτελεστικός Σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού PricewaterhouseCoopers.

‘Για τους PwC, η διαφορετικότητα δεν είναι απλώς μια σωστή πολιτική, είναι ένα επιχειρηματικό ζήτημα. Πιστεύουμε ότι όταν εργάζεσαι σε ομάδες που αντιπροσωπεύουν διαφορετικό υπόβαθρο και προοπτικές λαμβάνεις καλύτερες απαντήσεις και καινοτόμες λύσεις.’

Μερικοί από τους λόγους για τους οποίους οι PwC έχουν περιληφθεί στη λίστα των ‘Κορυφαίων Εταιρειών Παγκόσμιας Διαφορετικότητας’ είναι οι ακόλουθοι:

• Οι PwC αρνούνται να διεξάγουν εργασίες σε χώρες που δεν υιοθετούν τις ίδιες αξίες ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
• Το 2006, οι PwC ίδρυσαν ένα Συμβουλευτικό Σώμα για Θέματα Φύλου (GAC), μια συμβουλευτική ομάδα συνεταίρων από όλο τον κόσμο με προσανατολισμό προς τη δράση και το αποτέλεσμα, που παρέχει συμβουλές και βοήθεια στον Ανώτερο Εκτελεστικό Σύμβουλο του παγκόσμιου οργανισμού PwC, Sam DiPiazza, στο θέμα του γυναικείου δυναμικού των PwC.

• Κατά τη Διευρυμένη Συνάντηση Ηγετών των Ανώτερων Εκτελεστικών Συμβούλων των PwC το 2007, το GAC παρουσίασε μια ποιοτική έρευνα με τίτλο ‘The Leaking Pipeline’, στην οποία συμμετείχαν 79 γυναίκες που εργάζονται στους PwC, και οι οποίες μίλησαν με ειλικρίνεια για την καριέρα τους και την πορεία προς την ηγετική πυραμίδα.