You are here

Οι PricewaterhouseCoopers Ενώνουν τις Δυνάμεις τους με την Υπάτη Αρμοστεία των ΗΕ για τους Πρόσφυγες στο Νταρφούρ

12/08/2008 15:52
Το Ανθρώπινο Δυναμικό και οι PwC ως οργανισμός εισφέρουν πάνω από 4 εκ. Δολάρια στην Υπάτη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) - Το Πρόγραμμα Αποδεικνύει την Αποτελεσματικότητα των Συμπράξεων Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα

Οι PricewaterhouseCoopers έχουν εισφέρει πέραν των $4 εκ. στο Γραφείο της Υπάτης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) με στόχο την ανέγερση και λειτουργία σχολείων για παιδιά – πρόσφυγες που έχουν διαφύγει των συγκρούσεων στο Νταρφούρ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά που έχει κάνει ποτέ επιχειρηματικός οργανισμός στη UNHCR. Οι άνθρωποι των PwC σε 102 χώρες έκαναν ατομικές εισφορές κατά τη διάρκεια της εκστρατείας με τίτλο ‘Η Δύναμη των 10’ που συν-διοργανώθηκε με την UNHCR για την 10η επέτειο της ίδρυσης των PricewaterhouseCoopers. Πολλοί οργανισμοί – μέλη του Δικτύου των PwC, επίσης έκαναν εισφορές εκ μέρους των εργαζομένων τους.

Οι PwC Κύπρου ένωσαν τις δυνάμεις τους με το παγκόσμιο δίκτυο των PwC στο πρόγραμμα «Η δύναμη των10» και συμμετείχαν ως οργανισμός με μια δωρεά $30.000. Κάποιοι από τους Κύπριους συνεταίρους έχουν συμβάλει ήδη σ’ αυτό το έργο ως απόφοιτοι παγκόσμιων προγραμμάτων των PwC, όπως το Ulysses. Οι άνθρωποι των PwC στην Κύπρο συνέβαλαν επίσης ατομικά μέσω του πργράμματος, με εισφορές πέραν των $20.000.

Τα κεφάλαια αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την ανέγερση και λειτουργία σχολείων, σε βιώσιμη βάση, για πάνω από 20,000 παιδιά ηλικίας 6 – 14 ετών που διαμένουν σε προσφυγικούς καταυλισμούς στο Ανατολικό Τσαντ. Στα πλαίσια του προγράμματος, τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί θα λαμβάνουν κι ένα γεύμα ημερησίως. Θα προσφέρονται επίσης προγράμματα κατάρτισης των εκπαιδευτικών και σχολικές προμήθειες.

‘Η γενναιοδωρία των PwC θα προσφέρει άμεση βοήθεια σε παιδιά – πρόσφυγες στο Νταρφούρ, που σήμερα έχουν περιορισμένες επιλογές σε ό,τι αφορά την εκπαίδευσή τους’, εξήγησε ο Antonio Guterres, Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες. ‘Η UNCHR και οι PwC, εργαζόμενοι από κοινού, δεσμεύονται να προσφέρουν σε αυτά τα παιδιά ένα ασφαλές καταφύγιο και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.’

‘Η εισφορά των PwC θα βοηθήσει τα παιδιά του Νταρφούρ να διατηρήσουν ζωντανή την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή μέσα από την εκπαίδευση,’ πρόσθεσε ο Samuel A. DiPiazza, Jr., Ανώτερος Εκτελεστικός Σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού των PwC. ‘H δωρεά αυτή αντιπροσωπεύει ό,τι καλύτερο έχουν να προσφέρουν οι άνθρωποι των PwC. Τα τελευταία δέκα χρόνια, έχουμε αποδείξει πόσο σπουδαία πράγματα μπορούν να επιτύχουν οι οργανισμοί PwC όταν εργάζονται από κοινού. Δεν θα υπήρχε καλύτερος τρόπος να γιορτάσουμε την επέτειο των PwC από το να κάνουμε πραγματικά τη διαφορά, εκεί που τη χρειάζονται περισσότερο.

Η UNHCR θα αρχίσει σύντομα να συνεργάζεται με τοπικές και διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για την έναρξη σημαντικών οικοδομικών έργων για την ανέγερση σχολείων και την κατάρτιση εκπαιδευτικών, που θα ολοκληρωθούν εντός δύο ετών. Η εισφορά των PwC θα παρέχει βιώσιμη εκπαίδευση στα παιδιά για περίοδο πέντε τουλάχιστον ετών. Η UNHCR θα επιβλέπει το πρόγραμμα και θα ετοιμάζει συνεχείς εκθέσεις προόδου. Αν οι συνθήκες το επιτρέπουν, άνθρωποι των PwC θα επισκέπτονται τους καταυλισμούς, θα αξιολογούν την πρόοδο και θα προσφέρουν βοήθεια.

Ο Roelf Kloen, των PwC Ολλανδίας, που έχει εισφέρει στην εκστρατεία ‘Η Δύναμη των Δέκα’, δήλωσε: ‘Αντιλαμβάνομαι ότι υπήρξα πολύ τυχερός που μεγάλωσα με μια χώρα που προσφέρει σε όλους ένα καλό επίπεδο εκπαίδευσης. Ενόψει της πρόκλησης της εκστρατείας ‘Η Δύναμη των Δέκα’ – εγώ, κι ευτυχώς και πολλοί άλλοι - νιώσαμε την ευθύνη να προσπαθήσουμε να προσφέρουμε στα παιδιά του Νταρφούρ το ίδιο ισχυρό εργαλείο για την ανάπτυξή τους που είχαμε κι εμείς.’

Η εκστρατεία ‘Η Δύναμη των 10’ διήρκεσε 10 εργάσιμες ημέρες και πραγματοποιήθηκε σε όλο το παγκόσμιο δίκτυο των οργανισμών PwC. Πέραν από τις εισφορές των ανθρώπων και των οργανισμών των PwC, δωρεές έγιναν δεκτές και από φίλους και μέλη των οικογενειών της κοινότητας των PwC μέσω της ιστοσελίδας www.pwc.com.

‘Η μοναδική αυτή σύμπραξη με την UNHCR αποτελεί απόδειξη του τι μπορεί να επιτευχθεί με τη συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα. Ο αντίκτυπος είναι τεράστιος,’ πρόσθεσε ο κ. DiPiazza. ‘Τα σχολεία που θα ανεγερθούν μέσω της συνεργασίας του παγκόσμιου δικτύου των PwC με την UNHCR θα δώσουν στα παιδιά του Νταρφούρ την ευκαιρία να βελτιώσουν τη ζωή τους.’