You are here

ΟΙΚΑΔΕ – Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Τράπεζας Κύπρου

21/10/2008 13:24
Η Τράπεζα Κύπρου και εκπαιδευτικοί της Δημοτικής Εκπαίδευσης που εμπλέκονται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΟΙΚΑΔΕ, πραγματοποίησαν συνέδριο στις 20 Οκτωβρίου, όπου συζήτησαν τους σκοπούς και στόχους του Προγράμματος για τη σχολική χρονιά 2008-2009.

Τις εργασίες του συνεδρίου χαιρέτισαν οι κύριοι, Ανδρέας Ηλιάδης, Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής Συγκροτήματος Τράπεζας Κύπρου και Αλέξανδρος Κουράτος, Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Ο κ. Ηλιάδης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Τράπεζα Κύπρου πάντοτε θα στηρίζει την Παιδεία, η οποία αποτελεί το βάθρο μιας υγιούς κοινωνίας. «Το ΟΙΚΑΔΕ , πρόσθεσε, είναι μια προσπάθεια που φέρνει κοντά τα ελληνόπουλα δίνοντας τους την δυνατότητα να γνωρίσουν άλλους πολιτισμούς και κουλτούρες μπαίνοντας στον κόσμο του διαδικτύου, που αποτελεί πλέον, σημαντικό εργαλείο της καθημερινότητας μας».

Ο κ. Κουράτος συγχάρηκε και ευχαρίστησε θερμά την Τράπεζα Κύπρου για την προσφορά της, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο Παιδείας χαιρετίζει αυτού του είδους τις προσπάθειες.

Το ΟΙΚΑΔΕ, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος, είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο εκπονεί η Τράπεζα Κύπρου τα τελευταία 10 χρόνια και έχει καταφέρει να φέρει κοντά, ελληνόφωνες μαθητές από όλο τον κόσμο (130 σχολεία από όλο τον κόσμο) και ταυτόχρονα να μυήσει τους μαθητές της Δημοτικής Εκπαίδευσης, στον κόσμο του Διαδικτύου.

Οι μαθητές, μπαίνοντας στην ιστοσελίδα www.oikade.gr, έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιούν ζωντανές συναντήσεις με συμμαθητές τους ανά τον κόσμο, να ανταλλάζουν απόψεις, να μαθαίνουν μέσα από παιχνίδια για διαφορετικά ήθη και έθιμα, και γενικότερα να συμμετέχουν ενεργά σε μια παγκόσμια παιδική κοινότητα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι από τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα εκδίδεται εξαμηνιαία εφημερίδα ΟΙΚΑΔΕ, χορηγία της Τράπεζας Κύπρου, όπου θα παρουσιάζονται οι εργασίες και τα άρθρα των παιδιών που λαμβάνουν μέρος στο Πρόγραμμα, όπως επίσης και ό,τι άλλο νέο έχει σχέση με το Πρόγραμμα. Η εφημερίδα θα διανέμεται δωρεάν σε όλους τους μαθητές των Δημοτικών σχολείων της Κύπρου.