You are here

ΟΚΥπΥ: Επιτυχής μεταμόσχευση ενδοθηλίου τύπου ultra-thin DSAEK στην Οφθαλμολογική Κλινική του Μακαρείου Νοσοκομείου

20/10/2021 15:36

Η συνεχής αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς, αποτελεί προτεραιότητα για τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).

Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στην Οφθαλμολογική Κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς ολικού πάχους.

Επίσης, για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε και μεταμόσχευση ενδοθηλίου τύπου ultra-thin DSAEK (UltraThin Descemet’s Stripping Automated Endothelial Keratoplasty). Πρόκειται για μια τεχνική μέσω της οποίας τα ελαττωματικά ενδοθηλιακά κύτταρα αφαιρούνται από το μάτι και αντικαθιστώνται με μια νέα στοιβάδα ενδοθηλιακών κυττάρων.

Ο Επιστημονικός Διευθυντής του Νοσοκομείου Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ, Δρ Ανδρέας Νεοφύτου, σε δήλωσή του εξέφρασε την περηφάνια του για τα νέα επιτεύγματα της Οφθαλμολογικής Κλινικής, σημειώνοντας ότι «το γεγονός αυτό μας δίνει δύναμη να ανεβάσουμε το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην Κύπρο ακόμα πιο ψηλά».

Με συνεχή επένδυση σε υποδομές, ανθρώπινο δυναμικό και έρευνα, ο ΟΚΥπΥ αναβαθμίζεται συνεχώς με στόχο να βελτιώνει τις προσφερόμενες υπηρεσίες.