You are here

Ολοκληρώθηκαν οι θεματικές του Lead Cyprus Summer Camp σε Λεμεσό και Λευκωσία

19/07/2019 11:33

Σήμερα η τελευταία στην Πάφο και Έναρξη για το πιο μεγάλο Hackathon σε όλες τις πόλεις

Με μεγάλο ενδιαφέρον και προσέλευση επισκεπτών ολοκληρώνονται οι θεματικές ενότητες του Lead Cyprus Summer Camp επιχειρηματικότητας που γίνεται για πρώτη φορά σε όλες τις πόλεις της Κύπρου.

Τη διοργάνωση επιμελείται το Cypriot Enterprise Link (CEL) και το CyprusInno, μαζί με δεκάδες εθελοντές από όλο το νησί, έχοντας ως κύριο στόχο την ανάδειξη της κοινωνικής αλλαγής μέσω της επιχειρηματικότητας.

Χθες ολοκληρώθηκε επιτυχώς η ολοήμερη θεματική της Λεμεσού με τίτλο “Disinformation Battles”, που έλαβε χώρα στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και περιλάμβανε ομιλίες-παρουσιάσεις για το ταχέως εξελισσόμενο ζήτημα της παραπληροφόρησης και τα εργαλεία για την καταπολέμηση της.

Η ημερίδα έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να μάθουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να εντοπίζουν τις ψευδείς ειδήσεις και τις παραπλανητικές αφηγήσεις αλλά και να αναγνωρίζουν την προπαγάνδα μέσα από την απεικόνιση δεδομένων. Επίσης μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες ασχολήθηκαν με τη ρητορική μίσους στα κοινωνικά δίκτυα και την προκατάληψη.

Το βράδυ της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε το δεύτερο “Fail Open Mic” στο Diamante Blu, όπου ομιλητές μοιράστηκαν τις ιστορίες τους και εξήγησαν πώς μπορεί η αποτυχία να σε οδηγήσει στην επιτυχία.

Παράλληλα χθες ολοκληρώθηκε και η θεματική της Λευκωσίας «Connecting the Dots», η οποία είχε αρχίσει τη Δευτέρα 15 Ιουλίου με μία σειρά απογευματινών εκδηλώσεων που επικεντρώθηκαν στην ηγεσία, την αντιμετώπιση της αποτυχίας και την ενδυνάμωση των γυναικών.

Οι θεματικές του Summer Camp θα ολοκληρωθούν σήμερα με την ημερίδα της Πάφου, «The StartUp Gateway to Europe», όπου θα γίνει συζήτηση για το πώς μπορεί η πόλη να γίνει πόλος έλξης νέων επαγγελματιών αλλά και νεοφυών επιχειρήσεων από την Κύπρο και τον κόσμο.

Η ημερίδα περιλαμβάνει ομιλητές από: KPMG, Hugge Coworking Space, Jungle Coders, Phoenix Project και Colive.

Το Summer Camp θα συνεχιστεί με το τριήμερο του HackCyprus 2019 Hackathon, το οποίο θα πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε έξι διαφορετικές πόλεις.

Την πρωτοβουλία στηρίζει το RISE (Research center on Interactive media, Smart systems and Emerging technologies) και η Ύπατη Αρμοστεία της Βρετανίας στην Κύπρο.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερα για το Lead Cyprus Summer Camp στην ιστοσελίδα www.leadcyprus.com και στα social media Instagram και Facebook.