You are here

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του δικτύου της Arab Bank στην Κύπρο από την Τράπεζα Πειραιώς

28/01/2008 12:53

• Ετοιμάζονται άλλα 9 καταστήματα μέχρι το Μάρτιο 2008


Ολοκληρώθηκε και επίσημα η εξαγορά του δικτύου της Arab Bank στην Κύπρο από την Τράπεζα Πειραιώς.

Η υπογραφή των σχετικών συμβολαίων εξαγοράς έγινε την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008 και αποτελεί υλοποίηση της συμφωνίας που ανακοινώθηκε το Δεκέμβριο του 2007.

Η Arab Bank διατηρεί στην Κύπρο δίκτυο 4 καταστημάτων, ιδιόκτητο κτίριο 4.600τ.μ. στη Λευκωσία, προσωπικό 105 ατόμων, και το χαρτοφυλάκιο της περιλαμβάνει χορηγήσεις €126 εκ. και καταθέσεις €246 εκ. Το τίμημα της εξαγοράς της ανήλθε σε €15 εκ.

Η Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου), έχει ήδη λάβει άδεια άσκησης τραπεζικών εργασιών από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου και θα αρχίσει άμεσα εργασίες, με αρχικό κεφάλαιο ύψους €50εκ. Επιπρόσθετα από το δίκτυο καταστημάτων της Arab Bank, προετοιμάζεται η λειτουργία άλλων 9 υποκαταστημάτων, με στόχο το Μάρτιο του 2008 το δίκτυο της Τράπεζας Πειραιώς (Κύπρου) να ανέρχεται στα 13 υποκαταστήματα σε όλη τη χώρα.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Κύπρου, κ. Κωνσταντίνος Λοϊζίδης, τόνισε ότι "στόχος της Τράπεζας Πειραιώς είναι να αναπτυχθεί και να καθιερωθεί ως ένα δυνατός Χρηματοοικονομικός Οργανισμός στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες στην τοπική αγορά" .